Epoca de Aur

Amintiri din Epoca de Aur!

Această prezentare necesită JavaScript.

Република Советикэ Сочиалистэ Молдовеняскэ

Am constatat că în laptopul meu s-au grămădit o sumedenie de fotografii cu seceri, ciocane, lenini, stele roşii cu cinci colţuri, inscripţii uresesiste şi multe alte “bunătăţi” care îţi aduc epoca sovietică pe tavă, ca la desert.

Mi-am anunţat frienzii că aici am creat un slideshow. Îl împrospătez cu fotografii pe care le public în albumul Epoca de Aur, creat pentru prietenii mei din Facebook.

Puţin probabil să scot la iveală toate pozele cu iz sovietic din arhiva mea, cele mai multe dintre ele înveşnicite în Bălţi. Sunt de ordinul miilor, încadrabile în zeci şi zeci de colecţii tematice. Le voi afişa pe cele mai relevante, aşa încât cei care, poate, le vor vedea să nu uite de ce vremi şi apărătură am scăpat odată cu prăbuşirea în hău a URSS.

Aşadar, poftiţi, daţi cu ochiul în obiectivul meu (rău-bun, aşa cum este) şi daţi-vă seama ce rai am prăpădit…

ReacțiiSimbolurile sovietice încă mai dăinuie…

2 gânduri despre “Epoca de Aur

 1. Moldovenii deplâng prăbuşirea URSS, după 20 de ani de sărăcie

  După 20 de ani de independenţă, în Republica Moldova (fără Transnistria) rămân tot mai puţini cetăţeni care se împotrivesc revenirii în URSS. Doar 29% din cei 1104 de participanţii la un sondaj realizat anterior de Institutul de Politici Publice (IPP) s-au pronunţat contra revenirii în URSS, relatează Agenţia Informaţională „Regnum”.

  Astfel, potrivit sondajului IPP, citat azi de „Regnum”, circa 44% dintre cetăţenii Republicii Moldova ar vota pentru revenirea în URSS, dacă s-ar organiza un referendum.

  49% dintre moldoveni deplâng prăbuşirea URSS, iar mai mult de jumătate – 52% – cred că acest eveniment a avut un impact negativ pentru dezvoltarea ulterioară a republicii. Participanţii la sondajul realizat de IPP, citat de „Regnum”, au menţionat că printre avantajele fostei puteri sovietice au fost asigurarea ordinii publice şi măsurile de securitate socială, în timp ce Republica Moldova independentă rămâne cea mai săracă ţară din Europa.

  http://hotnews.md/articles/view.hot?id=9043

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s