Despre

Sînt un privilegiat: atunci când am a spune ceva, mă pot exprima liber. De cînd cu energia electrică, radio şi TV, sunt la curent cu tot ceea ce mişcă pe planeta asta. Internetul m-a reeducat, iar această ultimă levoruţie informaţională îmi consolidează „statutul de privilegiat”. Cred că de acum încolo puţini vor năzui să-mi torpileze amorul de scriptor: fac parte din generaţia ălora nervoşi, care se află cu un picior în cotidianul mâzgos, iar cu celălalt – în pestriţul on-line.

Ca şi mulţi dintre voi, dragi cetitori care mă înţelegeţi, sunt român. Numai că plaiul meu Planeta Moldova se numeşte. Ca să „nu-i supăr” cumva pe cei care, „cu grijă”, încă mai stau la straja secularei statalităţi moldov’neşti, veghind-o cu porniri aproape habotnice, mă voi da drept poliglot de limba română (vorba lui Nichita, Stănescu of course).

De prin 2011 am început a ortografia cu „î” din „a”, pentru că verdictul Academiei Române este mai „â” decât „î”.

Dacă imunitatea-mi ceda, habar n-am cum aş fi ţinut piept şobolanilor roşii, care încă mai bântuie în imediata vecinătate a creierului meu, în jurul emisferei stângi.

Mă informez din varii surse. Sunt imun la propagandă, iar blogging-ul, par exemple, îmi colorează cenuşiul cotidian.

Pentru feedback: iurusciuc(a)yahoo.com.

11 gânduri despre “Despre

  1. Nelule iti multumesc pentru mesaj si te rog sa ma crezi ca am fost sincer impresionat de faptul ca avem cam aceleasi simpatii, desi tu esti separat de noi de o granita care nu ar trebui sa existe. Te voi trece in blogroll.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s