De-a țara-n bunghi

Așa e când e clar că nimic nu-i clar ce se întâmplă într-o țară… Profitând de haosul de la est și pretinzând că sunt „îngrijorați” de „contextul regional”, cei care trag sforile pe Bâc îngroapă cu mare plăcere leul. O parte din paralele spălate vor „acoperi” niște miliarde „dispărute”, altă parte iar vor „dispărea” subit. Apoi, la televizor, vor arăta statistici înfloritoare și povești de succes, în timp ce prostimea va continua să-și numere sulele înfipte în coaste, aceasta din urmă uitând că la 30 noiembrie a ales de s-a rupt într-un loc.

În timp ce leul se duce cu totul de râpă față de dolar și euro, neputincioasa Bancă Naţională a Moldovei a spus că „va continua să intervină” pe piaţa valutară pentru „stabilizarea” cursului valutar, „în caz de necesitate”.

Între timp, după atâtea și atâtea negocieri cu trei rânduri de uși închise, s-a adeverit că nu toți au apucat să ajungă la treuca puterii. De 74 de zile, aleșii poporului se joacă de-a țara-n bunghi, de parcă timpul n-ar avea preț. Nu înțeleg de ce moldovenii mai participă la alegeri parlamentare. Cu alegeri sau fără alegeri de milioane, totuna nu se întâmplă nimic.

E tot mai clar că interesele celor care au ajuns să decidă soarta țării nu coincid cu interesele naționale. Cu unii și aceiași indivizi la guvernare, care ne tot mulg de prin anii ’90, Moldova nu va ajunge nicăieri.

Noapte bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s