Sisifii noștri preferă faxul

De ani buni, primăriile, consiliile raionale, dar și alte instituții publice republican moldave sunt conectate la Internet, ceea ce unor funcționari nu le-a prea „ușurat” munca. Pe foarte puțini îi duce capul să ia de la Internet tot ce-i mai bun, să-l „călărească” la maximum, economisind astfel timp și bani. Sisifii moldoveni preferă faxul, nu e-mailul. Trimit scrisori de rutină în plic și vorbesc la iPhone, dar nu se „ostenesc” să-și înjghebe și să gospodărească o pagină de Facebook…

Internet avem, dar inițiativă și imaginație ioc… Un coleg de peste Ocean îmi spunea că avem Internet de bună calitate, foarte accesibil. Îmi zicea că nici în SUA nu se bucura de conexiuni tot atât de bune la păienjeniș, ca în Moldova republicană.

Mai pe scurt, de când cu Internetul, Sisifii noștri au toate șansele să „robească” mai eficient, bucurându-se de comunicarea online, nu numai de viteza de galopare prin hățișurile web-ului. Comunicarea evoluează odată cu noi, iată de ce multora, în afară de accesul la Internet, le-ar prinde bine și un măr vârtos căzut pe capul moale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s