Trăiască parada! Ura!

Bălți, oraș de provincie rusificat și uitat de Chișinău, se pare că a împlinit ieri 591 de ani. Presa scrie că aleșii locali, peceremiști cronici, au cheltuit jumătate de milion de lei pentru organizarea hramului, inclusiv pentru buna desfășurare a tradiționalei parade. Bani mulți pentru o banală paradă cu iz sovietic. Asta în timp ce zeci de mii de bălțeni, bătrâni și tineri, se confruntă zilnic cu nenumărate probleme.

Cu o majoritate comunistă perenă în consiliul local și cu un gospodar zemli moldavskoi ca Panciuk, de neînlocuit din 2001, „capitala de nord” ar putea rămâne încă multă-multă vreme o localitate prăfuită, fără drumuri bune, năpădită de buruieni… Mai pe scurt, un orășel înțepenit în stagnare. Pentru asta, pentru asta, le mulțumesc frumos gospodarilor secerociocanici!

În general, cam nimic nu se întâmplă pe aici, în afară de paradele de felul celor organizate cu ocazia hramului și a „marii victorii” din 9 mai 1945. Așadar, trăiască parada! Ura!

Tone de fotografii de la parada sovietică.

4 gânduri despre “Trăiască parada! Ura!

  1. Bâlbâindu-se pe ici, pe colo, Popa Marchel (episcopul de Bălți și Fălești) ațâță norodul. S-a întâmplat chiar de Hramul orașului Bălți, taman pe locul unde cândva a fost monumentul „bisericosului” Vladimir Ilici Lenin.

    Apreciază

  2. 22 mai 2012. Depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, la Bălți, de Hramul orașului. Delegației comuniste din administrația locală i s-au alăturat consulul general Nicanor Dumitru Teculescu și consulul Radu Ciobotea de la Consulatul General al României din Bălți.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s