MulţuMITA la moldoveni

La noi mita are o conotaţie aparte. Dacă un „corupţâoner” este prins cu mita-n sac de un „anticorupţâoner”, primul spune că, de fapt, „cumătrul” l-a… mulţumit. Adică i-a oferit o mulţuMITĂ.

Aşadar, mita la moldoveni nu e o simplă şpagă, ca în alte părţi. Mita noastră e mulţuMITĂ. MulţuMITĂ grangurilor de pe Bâc, în ţara noastră mică, frumoasă şi săracă iau mulţuMITE aproape toţi: judecătorii, poliţiştii, vameşii, medicii, profesorii, jurnaliştii…

MulţuMITA este cel mai important capitol, nescris, în Constituţia noastră. Fără mulţuMITĂ, plaiul nostru drag ar fi o ţară de oameni normali.

Un gând despre “MulţuMITA la moldoveni

  1. Eh… întradevăr corupția e la un nivel înfiorător și nu se vrea a face nimic, toți se complac crezând că va dura o veșnicie… poate dura și-o veșnicie dar atunci RM va fi asemănătare cu Transnistria. Se pare că asta e dorința unora. Voalat, Auropa dă semne că s-a săturat de sportul cu bucile-n 2 luntrii și-ncet dacă RM nu se va hotărî, va ajunge un stat izolat, o regiunea a mafiilor. Păcat, sper să nu fie așa. Bună reacție ai avut Ion. Trebuie să vă mobilizați altfel se duce naibii totul la voi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s