E dimineaţă din nou în Moldova…

Iar e dimineaţă. E dimineaţă din nou în Moldova, vorba verzăturilor. Afară zăpuşeală. Greu de scris două cuvinte în acest blog fără a mă gândi la politica de stagnare promovată de grangurii din capitală. De parcă fără ei sensul nu ar avea viaţă.

Dependenţa asta de mahărul X sau Y e rezultatul politizării şi polarizării excesive a societăţii, după 10 ani de incertitudini comunist-liberal-democrate-şi-alte-gogoaşe.

În ultimii doi ani, odată cu dezgheţul în mass-media, s-a spus, cu jumătate de gură, aproape totul. Televiziunile, gazetele, online-ul ni i-au băgat în prim-plan pe unii şi aceiaşi. Bloggerimea, în ansamblu, a ţinut numaidecât să scrie, aşa cum şi-a imaginat, măcar câte un rând pe zi despre cum se mai ceartă vojdii. Inspiraţia din aceste compuneri ale fetiţelor şi ale băieţeilor e greu de pus la îndoială. Au fost atât de prolifici şi au scris atât de inspirat despre politică, încât ai spune că, fiind şcolari, profesorii le-au cerut să scrie numai despre asta în compuneri, comentarii şi analize literare, eseuri.

Iar e dimineaţă în Moldova. Până la amiază zăpuşeala ia turaţii. Vreau un weekend răcoros. Până deseară nu e atât de mult.

17 gânduri despre “E dimineaţă din nou în Moldova…

    1. Sus halba sub umbrela terasei! 😀 Cu privire la blogheri pot să spun că e o isterie în temele despre politică, analize care mai de care, în majoritate de-a pasta. Vin și la voi ploaia Ione! Aici de azi sau anunțat.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s