Vasile Ivanovici ♦ Libia ♦ Japonia

În Libia e prăpăd. Gaddafi se crede Dumnezeu în pustiul său şi rege peste toată Africa. Are o mutră de terorist şi e suficient de ambiţios ca să nu cedeze deloc în faţa Occidentului. Primeşte plăcere din haosul pe care l-a creat şi e convins că va reuşi să provoace o revoltă mondială. Gândire curată de terorist, dom’le! Unii scriu pe forumuri că dreptatea e de partea lui Gaddafi şi că „marii rechini” vor să pună mâna pe bogăţiile petroliere ale Libiei.  Stranie logică! Ce diferenţă ar mai fi între Gaddafi, care ignoră total comunitatea internaţională şi îşi bate joc de libienii care s-au săturat de „raiul” regimului, şi un terorist alde bin Laden?

Pe de altă parte, în Ţara Soarelui Răsare, centrala nucleară din Fukushima continuă să pună pe jar planeta. În Libia se varsă sânge din ambiţie şi prostie, iar în Japonia oamenii încă nu au scăpat de stresul provocat de cutremur şi tsunami, de radiaţiile nucleare. Câte nenorociri şi câtă vărsare de sânge pe lumea asta! Un cutremur e, practic, inevitabil. Un război poate fi evitat.

Vasile Ivanovici, un om de la ţară, simplu ca bună ziua, spune tot ce crede despre grangurii de la guvernare. Vedem asta în filmuleţul de mai jos, publicat de HotNews.md. Ar fi nedrept să nu i se dea dreptate omului. Oamenii simpli aşteaptă soluţii concrete la marile probleme. Iar marile noastre probleme nu sunt cutremurele, tsunamiurile, centralele atomice defecte, teroriştii. De vreo doi ani, unica şi „marea” problemă a basarabenilor pare a fi (ne)alegerea preşedintelui ţării. Pentru unii guvernanţi, această „problemă” e mai mare decât problemele pe care ni le creează zilnic corupţia, sărăcia, şomajul, exodul cetăţenilor, drumurile proaste,  traficul de fiinţe umane, contrabandele, Transnistria, comuniştii, necomuniştii ş.a.m.d. Iată de ce, cred eu, Vasile Ivanovici din Bădrăganii Vechi are mare dreptate. Ascultă-l!

5 gânduri despre “Vasile Ivanovici ♦ Libia ♦ Japonia

  1. Oleg, interesant punct de vedere. Pe lângă ceea ce spui, dacă ar fi cum spui, totuşi nu se pot tolera acţiunile inumane ale lui Gaddafi cu tot cu partizanii săi. Trăim în secolul al XXI-lea şi mijlocul de comunicare cu propriul popor nu trebuie să fie Kalaşnikov-ul, ci, „măcar”, mass-media. Până la urmă, dreptatea e în aer: nu cred că vreun război poate fi justificat. Dacă s-a ajuns la vărsare de sânge, ca în Evul Mediu, deja nu e bine deloc.

   Apreciază

   1. Unde erau aceşti pseudo-apărători ai drepturilor omului cînd în 1994 în Ruanda au murit trei milioane de oameni?

    De ce adică pînă anul trecut se pupau cu toţii cu acest „terorist”, iar anul acesta brusc a devenit un terorist?

    Îţi recomand filmul francez „revolution.com”, să vezi cum se face o revoluţie 🙂
    După ce revoluţia colorată în Libia nu le-a reuşit – au recurs la arme, exact ca în Serbia!

    Apreciază

   2. E adevărat, trăim într-o lume plină de interese, iată de ce lucrurile sunt cu mult altfel decât ar părea la prima vedere. Mersi pentru recomandare.

    Apreciază

 1. Oleg Burcă
  În rpimul rând Oleg… ai fost în Libia? Cunoști bine țara, cunoști oameni care au lucrat acolo? E ceva halucinant acum la voi în Gubernie că e o isterie antimasonică, antidrepturi individuale, teorii apocaliptice, etc., etc. Gai Oleg dragă să revenim la colonlul Libiei. Chiar nu știi că e un nebun nemilos? Counitatea internațională a reacționat împotriva acestui nebun criminal. Nu mai pomeni te rog de masoni, etc., extratereștrii, etc. Lumea e mai pământească decât îți imaginezi. Apropo? de ce nu te înscrii în vreo grupare masonică să vezi realitatea? Numa-ți trăbe cel puțin vreo 200 de euro să cotizezi lunar. Toate cele bune Oleg și nu mai fi adeptul-promotorul teoriilor apocaliptice scrise de nebuni ratați. :mrgreen:

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s