Joe Biden la Chişinău. Cutremurul din Japonia

Un mare eveniment a marcat astăzi Europa, în general, şi Republica Moldova, în special – vizita vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, la Chişinău. Cred că, în perspectivă, ar trebui să ne dea de gândit această vizită, întrucât vicepreşedintele american putea să ignore inteligent invitaţia premierului moldovean Vlad Filat în capitala de pe Bâc. Biden m-a impresionat. Ascultându-i discursul, am înţeles cât de departe sunt mulţi politicieni autohtoni de realităţile şi provocările lumii noi. Bănuiesc că, pe tot parcursul vizitei înaltului oficial, unii granguri ai politicii moldoveneşti au stat ca ţistarii în vizuinile lor şi, poate, au avut un pic de răgaz să se privească dintr-o parte, ca într-o oglindă deformată, să vadă cât de anacronice le sunt ideile, pe care, probabil, nici ei nu le iau aproape de inimă, dar le propagă, cu ajutorul presei, în interese numai de ei ştiute. Am mai văzut că Biden este un orator foarte bun, capabil să-ţi câştige încrederea. Biden mi s-a părut un om simplu, dar atât de mare. Aş fi mândru să am un adevărat preşedinte, ca Joe Biden.

Un alt mare eveniment, dar, din păcate, îngrozitor, a marcat azi întreaga planetă. E vorba de cutremurul din Japonia, care a provocat atâtea pagube materiale şi morale statului insular. Ţara Soarelui Răsare, mai cu seamă în partea de nord-est, a fost lovită şi de un violent tsunami, provocat de seismul de 8,9 grade pe Richter, care pur şi simplu a ras de pe suprafaţa pământului case, maşini, oameni. Filmările live transmise din Japonia au zguduit azi întreaga planetă. Desigur, acest cataclism al naturii care a lovit astăzi Japonia este încă o lecţie dură pe care umanitatea trebuie s-o înţeleagă şi s-o trateze cu maximă seriozitate. E timpul ca oamenii, extrem de neputincioşi în faţa capriciilor naturii, să se gândească că ei înşişi sunt complici ai schibărilor radicale ce, cu o frecvenţă îngrijorătoare, se produc pe faţa pământului.

2 gânduri despre “Joe Biden la Chişinău. Cutremurul din Japonia

  1. „unii granguri ai politicii moldoveneşti au stat ca ţistarii în vizuinile lor şi, poate, au avut un pic de răgaz să se privească dintr-o parte, ca într-o oglindă deformată, să vadă cât de anacronice le sunt ideile, pe care, probabil, nici ei nu le iau aproape de inimă, dar le propagă, cu ajutorul presei, în interese numai de ei ştiute”
    Bună observație.

    Cu privire la schimmbările climatice radicale cum ai scris, dă-mi voie să te contrazic. Sunt evenimente naturale (cutremurul îngrozitor din Japonia). Așa zisa-ncălzire globală provocată de oameni este un bla-bla cu interese. De fapt e exact invers și suntem martorii unei mici clipe dintr-un proces ce duce de fapt la o răcire scurtă. În regiunea Transilvaniei de exemplu, vom asista la ierni tot mai reci dar cu precipitații tot mai rare, ierni uscate. Când voi avea timp, voi dezvolta dacă vrei mai mult subiectul despre isteriile apocaliptice prezentate-n media.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s