Corupţie, hoţie, omoruri, alarme cu bombă, beţie, sărăcie, violuri şi alte perversităţi

Nu mai ţin minte când am citit ultima dată în presă un material pozitiv despre Republica Moldova. Corupţia, hoţia, omorurile, alarmele cu bombă, beţia, sărăcia, violurile şi tot aşa sunt cuvinte-cheie în materialele informative apărute în presa autohtonă.

Colac peste pupăză: în lipsă de subiecte, pentru că la noi nu se prea întâmplă multe evenimente importante, unele publicaţii preiau din presa românească şi multiplică obsesiv „materiale sexiste”, cu titluri incendiare: „Sexul oral, mai periculos decât fumatul…”, de exemplu. Pe lângă faptul că astfel de titluri sunt răsuflate şi răspublicate (uneori de una şi aceeaşi „sursă”, sper că inconştient), acestea mai sunt şi umplutura ce ar caracteriza perfect „interesele” majorităţii cititoare sau, în cazul site-urilor de ştiri, ale „vizitatorilor”. Nu degeaba titlurile materialelor de acest gen se află, cu o regularitate de invidiat, în vârful ştirilor de top.

Oare cât timp o să mai consumăm în ţara asta materiale despre corupţie, hoţie, omoruri, alarme cu bombă, beţie, sărăcie, violuri şi alte perversităţi? Oare nu atâta timp cât la guvernare o să fie nişte oameni cărora li-i în cur şi de noi, şi de această ţară?

9 gânduri despre “Corupţie, hoţie, omoruri, alarme cu bombă, beţie, sărăcie, violuri şi alte perversităţi

  1. Crezi tu cà „Le Parisien” si alte cotidiane franceze scriu altfel ?! la ei jumatate de stiri sunt ca ale noaste si jumàtate despre arabi, la fel e despre omoruri, crime, bombe, taxe majorate, violuri, ….

    Mai terminati la dracu sà aràtatzi cu degetul, dacà vrei o tarà mai frumoase si vesti mai plàcutà, fà la naiba ceva genial si frumos in tarà si sà vezi cà toatà presa numai despre asta o sà si scrie!

    Apreciază

  2. Stai linistit,la fel se intimpla peste tot.Sint putini adevaratii reporteri,ziaristi care fac ancheta,se documenteaza,studiaza si dupa aceea dau un articol sau un documentar.Restul,adica marea majoritate arunca in fata orice li se pare lor ca ar putea atrage atentia,adica in special raul si uritul.
    Alexandru.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s