Alegeri anticipate

Alegeri anticipate. Din ce în ce mai des întâlnim această sintagmă nesuferită în mass-media. În curând se împlinesc doi ani de criză politică, iar prăpastia care separă AIE de PCRM se cască tot mai mult. Zilele acestea, comuniştii s-au arătat nemulţumiţi de actuala guvernare. De parcă cineva, pe pământul acesta de ţară, se simţea în al nouălea cer atunci când timp de opt ani de zile puterea a fost în mâinile comuniştilor. Dar oare ei, comicii, s-au întrebat măcar o dată ce au făcut concret pentru depăşirea situaţiei în care s-a pomenit, mai cu seamă în ultimul an, Republica Moldova? Nu, desigur. Pentru că atât ei, comicii, cât şi cei de la guvernare, pragmaticii şi romanticii, mai tare îşi bat capul pentru propriile fotolii şi funcţii, în timp ce foarte multă lume care a mai rămas în statul acesta a devenit şi mai săracă.

E clar pentru toţi: AIE joacă acum pe terenul PCRM. Cu alte cuvinte, comicii de parcă s-ar juca de-a puterea, iar naivii de la guvernare se comportă cu ei de parcă ar avea în faţă nişte copii mofturoşi, cu părul sur şi cu mintea-n… stomac.

Acum toţi au uitat de 7 aprilie 2009, iar în prim-planul atenţiei publice este băgată, pe toate canalele posibile, criza politică fără precedent, rezultată din eşuarea cronică a alegerii şefului statului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s