Ura! Primul moldovean în cosmos!

Ura! Primul moldovean în cosmos! Se pare că acest vis al pionierilor moldoveni de odinioară, care, cu gurile căscate, l-au petrecut în ceruri pe Iuri Alekseevici Gagarin, s-a năruit pentru mult timp, odată cu prăbuşirea URSS. Această naţie de moldoveni (care nu se prea descurcă când sunt independenţi) nu mai intră în componenţa vreunei uniuni: nici sovietică, dar nici europeană. Gata, nu mai suntem putere mondială, iar copii-pionieri de atunci – care sperau că, vreodată, vor zbura mai sus decât Gagarin, să cucerească universul – au rămas doar cu visele. Maturi fiind, au deschis ochii şi s-au trezit acum în cea mai codaşă ţară din Europa, dar cu multe partide care se tot chinuie de două decenii să scoată palma asta de pământ din glod.

Visele pionierilor s-au spulberat, nu şi aspiraţia noii generaţii de a cuceri înălţimile. În curţile grădiniţelor, unde se află acum copii noştri, veţi (re)vedea multe rachete cosmice din Epoca de Aur, ca şi cea din poza de mai sus, pe care am văzut-o în curtea unei grădiniţe din Bălţi.

Interesant, oare (la) ce visează copii de azi, cei fără cravată roşie la gât?…

Ura! Primul moldovean în cosmos!

[a./hn]

8 gânduri despre “Ura! Primul moldovean în cosmos!

  1. Via Napocel 😆
    Napocel
    Napocel: „No păi cine-o zis că noi clujenii n-avem cu ce ne mândri? =)) Românul Prunariu Dumitru o fost în spațiu cu rușii în 1981. Io am fost azi, numa’ așa într-o plimbare de seară să trag o privire cătră Cluj din spațiu da’ nu cu rușii ci cu americanii. =)) Aiaiaiaiiii ce fain se vede Cluju’ de acolo de sus! =))”

    Apreciază

  2. No, păi așe dară Ione! În sfârșit on mold’van recuno’ște!!! Că azi Oxana Iuteș pă feisbuc, o scris că mold’venii ăs tare mândrii și invidioși! 😆 No, amu ‘eți crăpa de invidie. Cine dorește să să rădice ca noi ardelenii, să mă cote pentru training. 😆

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s