Naţionalismul prorus continuă

Chiar dacă mai multe inscripţii de natură xenofobă şi/sau primitiv-naţionalistă au fost şterse de pe pereţii şi gardurile din Bălţi, unele inscripţii de acest gen continuă să irite. Se pare că nu deranjează pe nimeni acest veritabil „război mut”…

Xenofoba comunistă
„Гимпу, едь в Румынию”
Antiromânism strigător la cer
Naţionalism zgâriat la Bălţi. „Polemici”
Xenofobia sălbatică de la Bălţi continuă
Probe de naţionalism sălbatic: „Румыны суки” şi alte inepţii

7 gânduri despre “Naţionalismul prorus continuă

  1. Про,
   „Noi suntem români” тоже примитивный национализм и/или ксенофобия, dar numai dacă cineva inscripţionează aceste cuvinte pe garduri şi pereţi, în repetate rânduri.
   Vezi aici: https://ionurusciuc.wordpress.com/2009/10/14/nationalism-zgiriat-la-balti-polemici/

   Cred că vei fi de acord că nu aşa se exprimă adevăratul patriotism. Patriotismul se exprimă mai întâi prin cultură, dar şi respect pentru alte valori.

   Iată, altceva ar fi în cazul când ar ieşi la microfon toţi ruşii din R. Moldova şi ar vorbi despre cultura rusă, apoi ar spune că ei sunt ruşi. E ceva firesc. Tot aşa şi românii /moldovenii/ din R. Moldova – dacă ar ieşi la microfon, ar fi absolut firesc să se declare români. Nimeni nu le poate nega identitatea, după cum nimeni nu le poate nega identitatea ruşilor sau altor naţionalităţi din R. Moldova. E simplu! 🙂

   Apreciază

   1. …apropo! Ar mai fi aici un detaliu important. E cam jignitor ca în ţara ta să citeşti pe pereţi „мы русские”, de vreme ce până mai ieri, dar şi în prezent, cuvintele „român”, „românesc”, „limba română” şi altele de acest gen parcă ar fi nişte cuvinte… indecente, dar nu cuvinte care ar exprima identitatea celor mai mulţi basarabeni.
    Ştiu că sunt mulţi ruşi la noi care înţeleg cum stau lucrurile. Ar fi bine să înţeleagă toţi că timpul prejudecăţilor primitive a trecut.

    „Гимпу, едь в Румынию” http://hotnews.md/articles/view.hot?id=2355

    Apreciază

 1. Nu este patriotism pro-rus, ci bataie de joc la adresa populaţiei majoritare. Şi asta va continua atât timp cât vor fi prosti la noi care crezându-se „crutie” vor vb limba rusă, desi stiu româna, vor dori filme dublate in rusa, in locul celor originale cu subtitrare, vor ovationa Rusia si tot ce este rusesc, vor refuza sa cunoasca si sa recunoasca cine sunt cu adevarat.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s