Sârma ghimpată de la Prut nu a căzut definitiv

Sârma ghimpată continuă să pocească frumoasele împrejurări ale Pădurii Domneşti din Lunca Prutului. Localnicilor nu le este indiferentă promisiunea de a scoate odată şi pentru totdeauna ruşinoasa sârmă. Dacă ne amintim, încă la 17 martie autorităţile au declarat că gardul de sârmă ghimpată de pe frontiera moldo-română, cu o lungime totală de circa 360 de kilometri, a fost demolat. În realitate, lucrurile stau altfel. Kilometri de sârmă stalinistă continuă şi acum să ne separe de lumea spre care tindem.

Cei mai mulţi locuitori din Bisericani, cu care am stat de vorbă, au spus că nu vor sârmă ghimpată la hotar – doar la alegerile din 5 aprilie 2009 bisericănenii au înverzit masiv partidul lui Filat, care le-a promis că, ajuns la putere, scoate gardul ruşinos.

E adevărat, deşi îi numeri pe degete, sunt şi cei din cărora nu le încurcă gardul de sârmă ghimpată. Ba chiar îl vor în picioare. Aceştia fie că se tem că animalele pe care le au să nu fugă în Uniunea Europeană, fie că mitul „ţiganului român” care le va fura gospodarilor găinile din coteţ mai dă bătăi de cap.

Colac peste pupăză. Ieri, prin decizia sa privind Decretul preşedintelui Ghimpu referitor la ziua de 28 iunie, desemnată Zi a ocupaţiei sovietice, Curtea Constituţională, poreclită pe Internet şi Curtea NE-constituţională, parcă a turnat apă la moara stalinismului. Pulbere. Pulbere. Pulbere multă se presoară peste istoria, aşa cum este ea, (re)confirmată recent de savanţii de la Academia de Ştiinţe a Moldovei. HN

Vezi şi Tragicomica graniţă de pe Prut (regiunea Pădrea Domnească, Glodeni)

10 gânduri despre “Sârma ghimpată de la Prut nu a căzut definitiv

 1. Pai de la inceput ziceam ca aceasta sarma se demoleaza mai mult numai pentru a arata electoratului ademenit sub stejar ca cineva se tine de promisiuni (de unele) – atunci nu puteau imparti sarma (a se citi PLAPUMA) PL cu PLDM – fiecare o tragea pe spinarea sa, de parca se temeau ca nu o sa le ajunga, dar lauri le-au ajuns destul si indesat .. si vazandu-ze mediatizati au pus pauza (sau STOP? STOP scoaterea sarmei GHIMPate, START montarea propriilor piloni in toate structurile de stat 😉 ).
  Acum se vede ca nu a fost decat un PR ce s-a desumfla, insa iluzia a ramas. Ce tine de populatia din zona limitrofa, ma gandesc ca mai marii zilei le-o fi zicand „duceti-va si voi naibii cu sarma voastra, noi aici nu putem imparti fonduri si elicoptere, posturi alte locuri unse cu miere, iar voi umblati po-melociam”…

  Las ca mai sunt alegeri si o s o scoata, daca nu actualii, o sa vina altii si mai anti-sarmisti…

  Apreciază

 2. Nu merge chiar asa Oleg frate. Aici mergeam in Ungaria dupa una alta iar cand ei erau in UE si noi nu tot asa cu vize mergeam. Etnicii maghiari de aici din Transilvania tot cu vize mergeau. E un sistem acest UE ce-si protejeaza infaptuirile.

  Apreciază

 3. diferențele de limbaj și instrumente nu prea contează, pentru că în esență ambele imperii lovesc fatal la identitatea noastră națională.
  sîntem sub ocupație, așa cum am fost și acum 20 de ani.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s