Biserica Tuturor Sfinţilor, răsărită din paragină

ChurchBiserica Tuturor Sfinţilor de la Bălţi îşi înalţă zidurile la o margine de urbe, nu departe de Răut. Am reuşit să înveşnicesc edificiul de cult religios din câteva unghiuri, neobişnuite. Acum 5-6 ani mă plimbam prin această luncă, pe atunci în paragină, şi nu înţelegeam prea bine ce urma să fie construit pe modesta fundaţie de abia înfiripată. Acum avem o bisericuţă. O arhitectură mai rar întâlnită în Basarabia. Este o Biserică al cărei beneficiar, potrivit unui panou afişat în preajmă, este Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove. Dar cum rămâne cu enoriaşii? Oare nu se cuvine ca anume ei să fie principalii beneficiari?!… Este o Biserică ortodoxă, cu Hramul Tuturor Sfinţilor. Arhitectul principal al locaşului sfânt este Valeriu Postolache. „Apelăm la conştiinţa creştinească a fiecăruia din voi să-şi aducă aportul la construcţia viitorului locaş. Este binevenită orice donaţie„, citim pe acelaşi panou, afişat în preajmă. Spre deosebire de un mare centru comercial, răsărit şi el în imediata vecinătate, înălţat în doar 5-6 luni, Biserica Tuturor Sfinţilor este în construcţie şi azi.

Church (1)
Church (2)
Church (3)
Church (4)
Church (5)
Church (6)
Church (7)
Church (8)
Church (9)
Church (10)
Church (11)
Church (12)
Church (13)
Church (14)

8 gânduri despre “Biserica Tuturor Sfinţilor, răsărită din paragină

 1. Napocele,
  Din câte ştiu, arhitectura bisericii din pozele mele (dar şi a bisericii din poaza ta) e românească.
  Superbă biserica din cartierul Grigorescu. 🙂

  Apreciază

 2. De asta aparțin eu. E o biserică de cartier din cart. Gheorgheni. Cam 55 la sută, am partoicipat noi care suntem înscriși. Restul, Patriarhia din Cluj a Vadului, Feleacului, Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

  Apreciază

 3. Salut ,sunt administratorul site-ului http://www.fete24.info (page rank 2,3500 unici pe zi) si iti scriu acest comentariu pentru incheierea unei colaborari de tipul schimb de link(linkul tau va aparea in footer) .Daca esti deacord trimite-mi codul tau pe emailul fete24.info[@]yahoo.com , pe mine trece-ma cu titlul coafuri de ocazie,multumesc.

  Ψ-on:
  Coafuri de Ocazie, nu ştiu dacă site-urile noastre sunt compatibile dpdv al conţinuturilor. 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s