Melodiile compozitorului Eugen Doga îl ajută să supravieţuiască

Republica Moldova arde în sărăcie, iar politicienii de la Chişinău nu pot împărţi puterea. Guvernările se schimbă, gravele probleme sociale rămân. Din patru în patru ani, ba chiar şi mai des la moldoveni, nici dezbaterile electorale televizate nu-i mai încălzesc pe o bună parte a cetăţenilor realmente nevoiaşi. Prin oraşele mai răsărite din R. Moldova vezi oameni cerşind. Mulţi dintre ei o fac din disperare. Fac şi ei ce pot ca să reziste eternei căi de tranziţie, dublată de criza economică care dă bătăi de cap guvernelor de pretutindeni. De 20 de ani, cei care se avântă în marea şi murdara politică de pe Bâc vor să aducă raiul în ţara asta. NH

8 gânduri despre “Melodiile compozitorului Eugen Doga îl ajută să supravieţuiască

 1. Mă bucur că are măcar talent şi acordeon 🙂
  M-aş mai bucura să văd că banii pe care îi adună îi cheltuie pentru o pâine şi nu pentru vodcă sau ţigări. Chiar e ar fi interesant să-i urmăreşti pe aceşti cerşetori, oare ce fac cu banii adunaţi în stradă, unde trăiesc şi ce fac atunci când nu cântă…

  Apreciază

 2. mi-a placut cum daunazi a cantat Primavara Primavara de Lazariuc…
  imi pare rau de asemeni oameni. dar bunica mea nu se avinta sa cerseasca cu toate ca are aceeasi pensie… 😦

  Apreciază

 3. Acest om e altfel. Uitaţi-vă atent la el, apoi încercaţi să vedeţi de ce iese în stradă şi se umileşte pentru nişte bănuţi. După asta, ghiciţi cam ce ar face cu nişte bănuţi în cruce un om cu adevărat chinuit.

  Apreciază

 4. Ion, viata pe care o duce acest om nu pare a fi prea fericita. Si nu prea cred ca alcoolul l-a adus aici. E un om care pare a fi foarte chinuit si indurerat. De-ar fi ca toti ce merg pe langa el sa-l ajute putin, dar sa nu-l vorbeasca de rau. Mi-a placut postarea ta. Am simtit mila pentru acest om si rog pe toti sa priveasca cu alti ochi viata.

  Apreciază

 5. Cântecul e veselie
  de Napocel

  Spațiile verzi, bordurile, ne sunt cerșetorii
  Mulți cântă vesel chiar și-n iarnă
  Politicenii buni sunt rari precum ceasornicarii
  Nu vă plângeți! Ați lăsat votul în urnă!

  Apreciază

 6. Ludnila
  Nu trebuie să te mire că mulți din ei își cumpără vodcă și țigări. Nu trebuie să fi nici-mpotrivă că-și cheltuie puținul pe vodcă și țigări. Au avut probabil o istorie mai roză mulți dintre ei care s-a năruit. Nu trebuie urmăriți ci sprijiniți. La starea emoțională pe care o au zrezi că le vine ași cumpăra miere de albine?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s