Facebook, un alt Pod de Flori al românilor de azi

„Podul de Flori nu se uită!”, susţin peste 370 de membri ai unui grup omonim, creat pe reţeau de socializare Facebook.

„La 6 mai 2010 se împlinesc 20 de ani de la primul Pod de Flori, eveniment care a deschis graniţa de pe Prut şi a permis traversarea ei şi îmbrăţişarea a peste 1200000 de români de pe ambele maluri ale râului la cele 8 puncte de trecere”, relatează administratorul grupului.

Membrii grupului „Podul de Flori nu se uită!” distribuie pe Facebook link-uri către materiale despre evenimentul istoric de acum 20 de ani, site-ul poduldeflori.ro fiind un canal suplimentar de informare. „Salut iniţiativa de creare a acestui grup. Pentru cei care au trăit evenimentul la propriu, înseamnă foarte mult „neuitarea” noastră, a tuturor”, scrie unul dintre membrii grupului.

După două decenii, idealul românilor care au zidit legendarul Pod de Flori nu s-a împlinit. În pofida acestui fapt, pe Facebook, românii sunt tot mai uniţi. „Unirea românilor pe Internet”, un grup de circa 2 mii de membri, despre care am scris AICI, îşi propune să-i unească pe românii de pretutindeni.

„Prin unire se înţelege formarea unei organizaţii care să comunice rapid, eficient şi care să reacţioneze unitar în apărarea interesului comun al românilor. Interesul comun se referă la: demnitatea naţională, dezvoltarea economică după modelul occidental, emanciparea socială prin promovarea muncii cinstite, implicarea activă a cetăţenilor în viaţa politică a ţării”, scrie administratorul grupului „Unirea românilor pe Internet”. HN

Video:  SpreVest.ro

6 gânduri despre “Facebook, un alt Pod de Flori al românilor de azi

  1. Ba ce bine le spune babeta ! L-a caracterizat exact pe ne-a Nelu Iliescu ! El prima oara a vorbit cu Moscova la telefon in 22 decembrie ’89. Si cind s-a pus problema Unirii nici n-a vrut s-auda. A sarit imediat ca arsa si madam Nina nevasta-sa care e rusoaica : Ionele nu cumva sa se faca asta !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s