„Scriu corect pe Internet”, campanie

Peste o mie de bloggeri care scriu în limba română promovează, pe platforma de blogging toateBlogurile.ro, o campanie prin care aceştia optează pentru o scriere corectă pe Internet.

Cei peste o mie de membri ai grupului „Scriu corect pe Internet”, administrat de profesorul brăilean Liviu Chifane, vor să-i facă pe internauţi să înţeleagă că „nu au nimic de pierdut dacă se exprimă corect!”. „Îi aştept aici pe cei care se exprimă corect pe Internet şi vor să promoveze acest lucru”, scrie administratorul grupului.

„Haideţi să folosim limba română în mod corect! Nu vă cer decât să respectaţi limba care vă slujeşte pentru a comunica! Nu ai nimic în plus dacă poceşti limba! Este nevoie de o schimbare! E o datorie să le oferim oamenilor articole scrise corect!”, scrie Liviu Chifane pe blogul său.

Administratorul grupului „Scriu corect pe Internet” se adresează în special bloggerilor, care ar putea promova campania prin postarea unui banner pe blogul lor. Banner-ul este de găsit AICI.

Platforma de blogging toateBlogurile.ro are peste 7 mii de utilizatori, mai mult de 6 mii de bloggeri înscrişi şi peste 270 de grupuri. Majoritatea bloggerilor înscrişi sunt din România.

Şi blogosfera din R. Moldova face parte din familia toateBlogurile.ro. Aceasta este reprezentată de grupul „Blogosfera Moldovenească”, care reuneşte peste 50 de bloggeri basarabeni. HN


5 gânduri despre “„Scriu corect pe Internet”, campanie

 1. foarte buna ideea, binevenita, in special, in Republica Moldova, unde limba, se stie, a avut si mai are de suferit. Sunt multi blogeri(ca sa nu mai zic de ceilanti), care utilizeaza in continuare o limba stilcita, desi, unii sunt, chiar, profesori. Cind vad scris „ma pricalesc” si altele de acest gen, ma dezgusta si ma intristeaza in acelas timp.

  Apreciază

 2. Altcersenin, daca nu ma insel se zice: *ceilalti* ..
  Daca cumva ai spus-o cu ironie atunci pune ghilimele, nu?

  Personal consider ca regionalismele sunt o culoare deosebit de frumoasa pentru limba romana.
  Greselile de ortografie ,de gramatica, pe de cealalta parte, sunt mai putin magulitoare.
  Asa ca daca toti o sa avem exemple unde sa verificam standardul corect dupa care sa ne luam, aceasta campanie de promovare a limbii scrise corect este un lucru formidabil de pozitiv si deci bine venit.
  Felicitari !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s