„Nu vrem soldaţi moldoveni la parada din Moscova”, facebookeri

Nu vrem soldaţi moldoveni la parada din 9 mai 2010 de la Moscova”, susţin cei peste 300 de membri ai unui grup omonim în creştere rapidă, creat pe reţeaua Facebook. „Sărbătorile sovietice în ţările ocupate trebuie să înceteze!”, citim pe profilul de prezentare a grupului.

Administratorii grupului virtual îi îndeamnă şi pe alţi utilizatori ai reţelei Facebook, care împărtăşesc aceleaşi viziuni, să fie solidari cu poziţia lor, astfel ca mesajul pe care îl susţin să fie mai bine auzit de liderii politici, care, potrivit facebookerilor, trebuie să ştie că „demnitatea nu se negociază”.

Sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial s-a făcut prin contribuţia importantă a Armatei Sovietice. Dar Centrul şi Estul Europei au intrat sub jugul comunist pentru următorea jumătate de secol. Victoria de la 8 mai (9 mai pentru URSS) nu a fost aici începutul libertăţii, ci începutul unui nou totalitarism”, scriu administratorii grupului „Nu vrem soldaţi moldoveni la parada din 9 mai 2010 de la Moscova”.

Toţi cei care se regăsesc în grupul menţionat cred că, declinând invitaţia de a trimite trupe de paradă la aniversarea celor 65 de ani de la victoria în „Marele război pentru apărarea patriei (sovietice)”, Ministerul Apărării şi Preşedinţia Republicii Moldova au dat dovadă de demnitate.

Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, citat de Publika.md, azi, după şedinţa Legislativului, Mihai Ghimpu va susţine o conferinţă de presă în timpul căreia va anunţa decizia Alianţei privind participarea celor 70 de militari la tradiţionala paradă de 9 mai organizată în capitala Federaţiei Ruse. HN

Sursa imagine: no-way.ru

8 gânduri despre “„Nu vrem soldaţi moldoveni la parada din Moscova”, facebookeri

 1. Si cum o sa aleaga soldatii ? Ar fi penibil sa defileze militari care au avut buneii deportati in Siberia, morti in marea foamete organizata sau de gloantele NKVD.

  La fel ca in cazul vorbiri limbii materne este o problema de DEMNITATE.

  ps : personal bunelul a murit de glont rusesc pe timp de pace. Pentru mine ARMATA ROSIE A OCUPAT REPUBLICA MOLDOVA.

  Apreciază

 2. E culmea! Stalin și Hitler au împărțit Europa, au invadat România, au rupt-o iar acum să meargă acolo militari moldoveni????? Nu se poate așa ceva. Dacă vor merge mă diareez pe clasa politică actuală din Moldova ocupată! Nu se poate! Acum aflu.

  Apreciază

 3. interesant, oare oamenii astea ar fi preferat sa fi fost ocupatie fascista

  Care fascisti ? E incredibila chestia asta care e implementata in Moldova cu ” fashishtii” . Care fascisti ? Termenul fascist vine de la latinescul „fascia” care desemna niste manunchiuri de nuiele care erau purtate de catre lictorii care ii insoteau pe consulii romani in antichitate. Termenul a fost preluat de catre ultra-nationalistii italieni ai lui Mussolini.Practic partid fascist exista doar in Italia. In Germania partidul lui Hitler era national-socialist adica in germana : National Sozialistishe Deutsche Aberpartei adica in prescurtarea pe care i-au dat-o englezii NAZI – partidul nazist. Deci e vorba de nazisti de hitleristi care au fost alungati de „binefacatorii” sovietici si nu de fascisti. Nici macar „ocupantii” romani nu puteau fi numiti fascisti pentru ca Anonescu pe de o parte nu avea nici un partid sau o doctrina politica a lui personala. El l-a sprijinit pe Hitler din convingere personala si din calcul politic in interesul Romaniei. Mai erau cei din Legiune care asta erau legionari nicidecum fascisti si oricum pe ei ii lichidase Antonescu inainte sa inceapa campania anti-URSS. Asa ca despre ce fascisti este vorba ? Au ajuns cumva italienii prin Basarabia ? Cat despre intrebarea ta daca sint oameni care ar fi preferat ocupatia nazista eu zic sa nu incerci chiar sa obtii un raspuns la aceasta intrebare pentru ca s-ar putea sa fii dezamagita. Nemtii or fi avut eu destule pacate dar macar ei nu furau tot inclusiv clantele de la usa ca „eliberatorii” rusi.

  Apreciază

 4. Mai bine rusii decat nemtii 🙂 s-a demonstrat. Daq nu erau rusii erau nemtii, si daq nu erau nemtii au fost rusii.
  @Solovastru doohh si mult scrii, nu am citit pana la urma, sori
  @Napocel Germanii tot si-au trimis militari la moscova, si in berlin acum se face teatru cu lupta finala in care rusii au eliberat berlinul 😛

  Apreciază

 5. cosinzeana@ : @Solovastru doohh si mult scrii, nu am citit pana la urma, sori

  Mi-am dat oricum seama din ce ai scris ca n-ai citit s-au n-ai inteles mai nimic …sori

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s