(foto) Mitraliera lui Voronin şi copii de azi

A. Nichifor, care a împuşcat un om şi pe care, vorba lui Constantin Tănase, presa noastră îl alintă cu epitetul „controversatul” om de afaceri, deţine 120 de arme, ex-preşedintele Voronin – 84, prim-vicepreşedintele parlamentului S. Urechean – 81, ex-ministrul V. Molojen – 30, ex-viceministrul de Interne V. Zubic – 14. Şirul, în descreştere uşoară a numărului de arme deţinute, poate continua.

Într-un editorial recent despre reacţia calmă (şi ea o formă de curaj!) a opiniei publice la informaţia despre numărul de arme de foc pe care le deţin unii demnitari de ai noştri, Constantin Tănase se întreabă dacă ştie cineva câte arme se află „în dotarea” populaţiei R. Moldova. „Dacă şi restul cetăţenilor deţin cam tot atâtea arme, ca şi cei de mai sus, putem presupune că populaţia civilă a ţării noastre deţine mai multe arme decât Armata Naţională”, scrie Constantin Tănase.

Poza de mai jos nu e ruptă din context deloc. Dragostea pentru arme este cultivată încă din fragedă copilărie la noi. Magazinele sunt pline de arme-jucării. Librăriile din provincie, pe lângă vodkă, macaroane, cărţi, mai vând şi jucării, printre care mult „armament”. Peste tot, la televizor, pe Internet, vezi multe filme şi emisiuni despre război, despre mafioţi, despre terorişti, iar buletinele de ştiri încep cu noutăţi şoc: acolo a explodat un tren, dincolo un avion a intrat într-o clădire, iar dincoace o muiere lehămetită de viaţă a detonat maşina în care se afla, curmând în jurul ei încă vreo 30 de vieţi.

Credeam că armele nu mai sunt „la modă” la copii de azi. Dar mă înşel amarnic. Cât timp pierd copii noştri cu jocurile computerizate violente? Nu-i aşa că în saloanele de Internet de azi s-a împuşcat, deşi virtual, mai mult decât în cele două Războaie Mondiale la un loc?

Copil cu armă-jucărie Kalaşnikov

Argus, HN

2 gânduri despre “(foto) Mitraliera lui Voronin şi copii de azi

  1. inq nu am cunoscut baiat/barcat sau flacau care sa nu prefere jocurile la computer gen counter strike. Presupun ca si tu ai trecut prin aceasta faza. Chiar zilele trecute am zis ca mi va fi greu sa educ copii mei in asa fel incat sa-i protejez de violenta

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s