Despre unicul ziar din lume editat în limba română cu grafie chirilică

La Tiraspol, a fost numit în funcţie un nou redactor-şef al ziarului „Adevărul nistrean”, publicaţie editată „în limba moldovenească” de către autorităţile secesioniste transnistrene.
Este vorba de jurnalistul Vladimir Koval. El a deţinut mai mulţi ani funcţia de redactor-şef adjunct al publicaţiei respective. Noul redactor a discutat deja cu liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, în privinţa dezvoltării gazetei.
În altă ordine de idei, Koval l-a informat pe Smirnov că tirajul gazetei a crescut până la 1400 de exemplare, în condiţiile în care anul trecut ziarul a înscris un tiraj de 810 de exemplare.
Săptămânalul „Adevărul nistrean”, fondat în 1994, este singurul ziar din lume care este editat în limba română cu grafie chirilică.
Recent, un nou redactor-şef (Andrei Mospanov) a fost numit şi la „Pridnestrovie” – ziarul de limba rusă a regimului secesionist de la Tiraspol.
Candidaturile celor doi redactori-şefi urmează să fie aprobate de organul legislativ (sovietul suprem) al regiunii la 2 aprilie. MONITOR MEDIA

Un gând despre “Despre unicul ziar din lume editat în limba română cu grafie chirilică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s