Antiromânism strigător la cer!

Antiromânism strigător la cer în oraşul Bălţi din Republica Moldova! Autorităţile comuniste care cârmuiesc urbea par a „nu vedea” ce se scrie, timp de luni de zile, pe pereţii clădirilor şi pe garduri. Este şi acesta un semn al incompetenţei de care conducătorii oraşului Bălţi ar da dovadă? De ce rebelii xenofobi de etnie rusă din „capitala de nord” încă nu sunt identificaţi şi traşi la răspundere?

Vedeţi mai jos un slideshow (AICI şi pe Flickr) cu mai multe inscripţii antiromâneşti, care încă mai decorează pereţii caselor din Bălţi.

19 gânduri despre “Antiromânism strigător la cer!

 1. Vad in aceste imagini un oras macabru…lugubru ….funebru…un oras in culori cenusii. 🙂 de parca ar fi un oras parasit…Ionel ca o umbra a unui calugar Chaolin se primbla printre aceste ziduri revolutionare si le eternizeaza cu Canonul sau…ca noi sa nu putem uita acestasta citadela stalinista(la figurat)!!!!!!!!!!!!!

  Apreciază

 2. Eh, Napocel,
  De-ar fi aşa cum „ai desenat” tu inspirat în PhotoShop…
  Ar fi fost cu mult mai bine dacă şi ceea ce prezint eu în acest slideshow să fi fost trecut prin PhotoShop. Dar, din… „fericire”, ceea ce vedeţi e adevărul adevărat. 😉

  Apreciază

 3. Napocel ai fost tare inspirat :))
  De multe ori vorbesc cu specialisti din balti, acoloi sunt cateva fabrici cu specialisti foarte buni, si multi dintre ei nu cunosc romana, isi cer scuze si ma roaga sa vorbesc rusa. Pe mine nu ma deranjeaza, dar desenele de mai sus sunt putin deranjante. Oricum persoanele care scriut textele aste aau un IQ mic si un suflet plin de furie, imi inchipui cat de greu ;e este sa traiasca si cat de multa energie cheltuie in zadar.

  Apreciază

 4. într-adevăr e strigător la cer faptul că ţara noastră se află într-o maximă degradare. oricum nu putem critica o tara după mentaltatea unor tineri care uită să-şi facă lecţiile pentru şcoală, scriind tot felul de prostii pe pereţii cladirilor. ştiam că şi asta-i o artă…
  pentru noi e fotografiată o latură nu prea frumosă a mentalităţii uni popor. ştiu precis că şi prin ţările occidentadale, la fel poţi găsi gînduri prin rînduri, pictati pe pereţii clădirilor… şi să ştii, ion, că nici acolo nu au nevoie autorităţile publice locale de frumuseţea şi curăţenia peiferiilor unor oraşe… să ne bucurăm că nu suntem unicii din lume care se laudă cu această „artă”.. .;)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s