Facebookeri: Fără traducător, Vlad Filat ar fi un „Premier desăvârşit”

Encourage Vlad Filat to start learning English” (Să-l încurajăm pe Vlad Filat să înceapă a învăţa engleza) este denumirea unui grup de cca 70 de internauţi care îi sugerează unuia dintre „cei mai buni Prim-Miniştri” ai R. Moldova să înveţe şi să vorbească la Casa Albă în limba engleză.

Acest grup, administrat de Eugen Enachi (creator) şi Valentin Şoimaru, este creat pentru „a-i determina pe posesorii funcţiilor de răspundere înalte să înveţe limba engleză, limba relaţiilor internaţionale”.

„Putem spune cu certitudine că Vlad Filat este unul dintre cei mai buni Prim-Miniştri pe care i-a avut Republica Moldova. Nu putem să nu remarcăm că, în timpul recentei sale vizite la Washington, Primul-Ministru al R. Moldova a vorbit în română. Nu este un fapt condamnabil, dar am fi dorit să-l auzim vorbind în engleză (în română îl auzim toată ziua!)”, scriu, la secţiunea Informaţii de pe profilul grupului, administratorii grupului.

Mai mult, „dacă mergi la Moscova şi vorbeşti cu Putin în rusă, la Washington, cu Hillary Clinton, nu trebuie să vorbeşti altfel decât în engleză”.

„Şi pentru ca Vlad Filat să fie un Premier desăvârşit, considerăm că un pas sigur spre acest deziderat este învăţarea limbii engleze. Nu o engleză «de baltă», ci o engleză literară!”, sunt de părere membrii grupului „Encourage Vlad Filat to start learning English”.

Pentru HotNews.md

Citat de HotNews.ro

4 gânduri despre “Facebookeri: Fără traducător, Vlad Filat ar fi un „Premier desăvârşit”

  1. salutabilă ideea cu grupul respectiv dar și funny 😉 apropos, am văzut o știre unde dl Marinuța vorbea și explica unor oficiali din USA doar în limba engleză.

    Apreciază

  2. Felicitarile mele lui Filat pentru cum s-a comportat. Ne-am saturat de cacanari gen Iliescu, Basescu, Cioroianu, Boia si alti pulifrici care niciodata nu vorbesc in limba lor, dar prefera alta, pe care desigur o vorbesc prost. Opinia mea este ca fesibuchistii sunt prostalai si hamburgari daca ii cer lui Filat sa vb in engleza.

    Si ca o observatie personala> Filat merge pe drumul drept cu capul sus deocamdata, pe cand Chirtoaca s-a facut deja presul lui Basescu si o da cu europenismul de dimineata pana seara mai ceva decat scribalaul Darie.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s