(sondaj) „Jos tancurile odată cu sârma ghimpată!”, facebookeri

„Să punem capăt vestigiilor ocupaţiei sovietice!”. Pentru asta pledează cei peste 250 de membri ai grupului „Anti-tanc”, creat pe reţeaua de socializare Facebook.

Administratorii grupului „Anti-tanc” sunt Petru Sârghi (creator) şi Dan Nicu, ambii studenţi basarabeni în România şi bloggeri.

Potrivit administratorilor, grupul „Anti-tanc” urmăreşte „să determine sensibilizarea opiniei publice în legătură cu o problemă stringentă pentru societatea moldovenească şi anume prezenţa tancurilor sovietice, tancuri amplasate pe post de monumente istorice pe întreg teritoriului R. Moldova”. Administratorii „Anti-tanc” mai spun că prin conţinutul grupului pe care l-au creat ţin să propună autorităţilor competente ale R. Moldova „demontarea imediată a acestor vestigii de tristă faimă ale epocii sovietice, care, împreună cu sârma ghimpată de la Prut, constituie un element al ocupaţiei străine a teritoriului nostru naţional”.

Tot pe Facebook, la rubrica „Evenimente”, administratorii grupului „Anti-tanc” anunţă un protest online cu genericul „Jos tancurile odată cu sârma ghimpată!”. Protestul a început ieri, 15 ianuarie, şi va sfârşi pe 1 aprilie curent. Până acum, evenimentul are aproape 50 de invitaţi confirmaţi, numărul acestora fiind în creştere rapidă.

Într-un articol publicat pe blogul său, Dan Nicu îi îndeamnă pe toţi cititorii care au un cont pe Facebook şi care împărtăşesc aceleaşi convingeri să se alăture grupului „Anti-tanc”. „Sperăm că vom reuși să sensibizăm opinia publică și mesajul nostru se va face auzit în societate, creând un curent de opinie favorabil, care nu va putea fi neglijat de către autoritățile R. Moldova”, scrie Dan Nicu pe blogul personal.

Bloggerul trece în revistă o iniţiativă similară, promovată anterior de publicaţia de la Chişinău „Timpul de dimineaţă”. Într-un recent comentariu pe Facebook, jurnalista Valentina Basiul de la „Timpul…” scrie: „Încă din 2005, „Timpul…” a pornit operaţiunea „Anti-tanc”, dar atunci nu era Facebook şi nimeni nu ne-a susţinut”.

„Drumul spre democraţie, libertate şi bunăstare pe care încercăm să-l edificăm nu va fi clar până când aceste monstruoase obiecte (tancurile – n.r), vestigii ale unei epoci ruşinoase, nu vor dispărea definitiv”, mai citim, în limba engleză, pe profilul grupului „Anti-tanc”.

Pentru HotNews.md

La aceeşi temă:

1. (foto) TRAGICOMICA GRANIŢĂ DE PE PRUT (regiunea Pădurea Domnească, Glodeni)

2. (foto) 9 MAI: elogiem trecutul ignorîndu-ne viitorul?…

3. (foto) 9 MAI reloaded: la parada din Bălţi

Sondaj

6 gânduri despre “(sondaj) „Jos tancurile odată cu sârma ghimpată!”, facebookeri

  1. Monumentele sovietice ocupante trebuie distruse si din praful lor de inaltat monumente noi.Pot da si o ideie ( de ex: in locul tancusorului inamic sa inaltam MONUMENTUL ECVESTRU AL MARELUI DOMN MIHAI VITEZUL) SUNTETI DE ACORD CU MINE?

    Apreciază

  2. aş vrea să cred că le va reuşi această acţiune. n-am înţeles însă un lucru: ce zi e 26 martie pentru bălţi?

    Ψ-on: Cică pe 26 martie sovieticii ar fi eliberat Bălţiul de… „ocupanţii români”. 😀 😀 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s