Poetul şi facebookerul Mihai Eminescu, omagiat pe Internet

Poetul naţional Mihai Eminescu este în centrul atenţiei a peste 770 de internauţi care s-au reunit în grupul „Mihai Eminescu” de pe Facebook.

„Mihai Eminescu este Luceafărul literaturii româneşti. Acest grup îi aduce omagiu marelui Poet, făcându-i cunoscute poeziile, nu numai în original, ci şi în traduceri”, citim pe profilul de prezentare a grupului.

Administratorul grupului „Mihai Eminescu” este Petronela Serb, absolventă a Ryerson University din Toronto, Canada.

„Noi, românii, suntem mândri de opera eminesciană, aşa că haideţi să o împărtăşim cu utilizatorii reţelei Facebook!”, scrie Petronela Serb, îndemnându-i pe membrii grupului să posteze cu plăcere „fragmente din opera lui Eminescu în română, engleză sau franceză”.

Pe reţeau de socializare Facebook mai există un grup „Mihai Eminescu”. Până acum, la acest grup au aderat peste 480 de facebookeri.

Mai mult, se pare că însuşi Mihai Eminescu este un utilizator activ al popularei reţele de socializare. Facebookerul Mihai Eminescu are în lista sa virtuală peste 230 de prieteni.

Potrivit unui sondaj realizat astăzi de Jurnal TV, cei mai mulţi dintre respondenţii chişinăueni nu au ştiut ce semnificaţie are ziua de 15 ianuarie.

Astăzi, 15 ianuarie, când se împlinesc 160 de ani din ziua naşterii marelui Poet, românii de pretutindeni îşi amintesc de Mihai Eminescu ca despre unul dintre cei mai mari scriitori români ai tuturor timpurilor. Pentru criticii şi istoricii literari, Mihai Eminescu este ultimul mare romantic european.

Pentru HotNews.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s