Ce au vrut şi ce mai vor facebookerii anticomunişti de la PCRM?

Reuniţi, pe Facebook, într-un grup de peste 1,800 de membri, internauţi din R. Moldova (şi nu numai) încă mai pledează pentru „debarasarea regimului comunist de la putere”. Anume acesta este genericul unui grup de temerari, în mare parte tineri. Aceştia se opun modelului comunist de administrare a R. Moldova.

Conceput şi lansat pe timpul când Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) încă mai deţinea frâiele guvernării, grupul „Debarasarea regimului comunist de la putere” exprimă atitudinea categoric negativă a membrilor săi faţă de recent-apusul, dar încă agonicul „regim Voronin”. Astfel, toţi cei care fac parte din grup susţin deschis Alianţa pentru Integrare Europeană – forţa politică care, după alegerile anticipate din 29 iulie, a diluat semnificativ monopolul politic instaurat în ultimii 8 ani de guvernare comunistă în R. Moldova.

Unul dintre cei mai activi administratori ai grupul „Debarasarea regimului comunist de la putere” este Nicolae Carabut.

Ex-deputatul Ala Mândâcanu, juristul Roman Mihăeş, Chiril Lucinschi – fiul celui de-al doilea preşedinte al R. Moldova – sunt doar câteva nume cunoscute care se regăsesc în bogata listă a grupului. E de remarcat şi sprijinul utilizatorului Tinerii Democraţi, care, din 30 aprilie curent, împărtăşeşte doleanţele grupului. Tinerii Democraţi reprezintă, pe Facebook, Partidul Democrat din Moldova, în aprilie cu Dumitru Diacov în frunte.

Până în prezent, cunoscuţii facebookeri-deputaţi Mark Tkachuk, Igor Dodon, Grigore Petrenco şi Inna Supac încă nu s-au alăturat grupului „Debarasarea regimului comunist de la putere”.

Ţinând cont de autoermetizarea tot mai evidentă a PCRM, ultimul partid comunist din Europa înlăturat de la putere în urma unor evenimente dramatice pentru R. Moldova, analiştii politici de la Chişinău prezic o inevitabilă marginalizare sau chiar dispariţie politică a PCRM.

Facebook este, după Odnoklassniki.ru, cea mai populară reţea de socializare din R. Moldova şi printre primele 20 de site-uri cele mai accesate de basarabeni, potrivit The Web Information Company Alexa.com. Conform estimărilor oferite de WebSiteOutlook.com, Facebook, cu 550 milioane afişări zilnice în întreaga lume, ar costa 1,2 miliarde dolari americani. Disponibil în zeci de limbi, Facebook este unul dintre cele mai populare site-uri de profil din lume.

Pentru HotNews.md

3 gânduri despre “Ce au vrut şi ce mai vor facebookerii anticomunişti de la PCRM?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s