PLDM şi premierul Vlad Filat înverzesc pe site-urile de socializare

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi preşedintele acestuia, premierul Vlad Filat, sînt tot mai prezenţi pe una dintre reţele de socializare ruseşti, foarte populare în spaţiul CSI. În acest sens, internauţi moldoveni care navighează pe Odnoklassniki.ru au creat mai multe grupuri de interes prin care se arată simpatizanţi ai PLDM.

„PLDM”, „Vlad Filat”, „PLDM. Dubăsari”, „Clubul liberal-democrad USMF”, „Forţa Nouă: PLDM+PL+PD+AMN”, „Alianţa” sînt doar cîteva dintre denumirile grupurilor pro-liberal-democrate de pe Odnoklassniki.ru.

Timp de mai bine de un an de la fondare, Vlad Cojocaru, administratorul „PLDM” de pe Odnoklassniki.ru, a reuşit să-şi înverzească grupul cu 1,572 de utilizatori.

Premierul Vlad Filat la un offline cu Vlad Cojocaru, tînărul care administrează grupul „PLDM” // foto: Odnoklassniki.ru

„În ţara noastră, noi decidem!!!”, este deviza grupului de internauţi „Vlad Filat”, lansat pe 7 aprilie curent. Administratoarea lui… „Vlad Filat”, Nighina Azizov, are în lista de membri ai grupului 922 de internauţi, fani ai preşedintelui PLDM Vlad Filat.

Grupul „Vlad Filat”, administrat de Nighina Azizov // foto: Odnoklassniki.ru

„Fii alături de PLDM, fii alături de membrii PLDM!!! Dacă eşti student al USMF-ului, atunci să aducem binele la noi în ţară susţinînd PLDM-ul!!!”, scrie administratorul grupului „Clubul liberal-democrad USMF”, cu doar 10 membri la activ din 27 martie.

„Am scăpat de urgia comunistă. Vă salut în viitoarea coaliţie care va guverna ţara şi o va dezvolta, ca să fim mîndri de ea. SUS LIBERTATEA! SUS DEMOCRAŢIA! SUS ADEVĂRUL!”, este apelul celor 175 de odnoklassnici, care, de pe 1 august, au început a se reuni în grupul „Forţa Nouă: PLDM+PL+PD+AMN”.

Ceva mai consistent este grupul „Alianţa”. De pe 2 mai, în acest grup au intrat 1,962 de simpatizanţi ai Alianţei pentru Integrare Europeană, majoritară în actuala componenţă a Parlamentului de la Chişinău.

Este de remarcat şi „Adevărul”, un grup cu 807 de membri. Lansat pe 5 iulie de tineretul liberal-democrat din Moldova, acest grup reprezintă o campanie de elucidare a cazurilor de tortură care au avut loc în timpul şi după evenimentele post-electorale din 7-8 aprilie.

Grupurile utilizatorilor de pe Odnoklassniki.ru conţin forumuri şi albume foto.

De asemenea, e-popularitatea PLDM se face remarcată pe Facebook şi Twitter, alte două site-uri de socializare cunoscute.

Pentru HotNews.md

11 gânduri despre “PLDM şi premierul Vlad Filat înverzesc pe site-urile de socializare

 1. mda . vor sa devina partidu numaru unu . suna si bine ( ei sunt si liberali si democrati 🙂 ) . in fond daca vrei sa castigi puterea ( ca despre asta e vorba ) trebui sa elimini factorul ,, etnic ” .factorul etnic era la moda si tinea la iobagi( aveai aprox 33% alogeni romanofobi si 33% tot aproximativ moldoveni romanofobi . depinde cat de multi reuseai sa convingi ca problemele lor sunt din cauza romanilor/romaniei ).se pare ca nu mai e cazu . treci pe cel cu democratie , libertate , europa ( se pare ca incepe sa prinda mai bine ca rusia ) salarii de 1000 euro ( ca in europa 🙂 ) sau macar de 3-400 , pensii mari , transport gartuit ( la copii si bosorogi ) protectie sociala ( la cei ce nu produc nimik din cauza ca nu vor sau nu pot ) bla bla bla . si atunci potential maxim de votanti sunt moldovenii ( chiar daca nu toti ) , unionistii + parte din alogeni . deci ai sanse mai mari decat aia ce se adreseaza numai pe baze etnice .
  sufletul comertului e reclama ( prosteala ) la fel si in politica . totul e de imagine ( nu de realitate ) si pleaca de la un fapt dovedit (dupa 2000+ de ani de istorie si chiar dupa propiile noastre experiente ). oamenii sunt prosti .

  m-am lungit rau 🙂 . pe scurt filat & pdl e o firma ( ca toate partidele ) de pe planeta asta ( bolsevici sau comunisti inclusiv ) care cauta ( prin reclama ) sa -si creeze o imagine ce le va permite accesul la putere ( administrezi bani si dai legi . adica boer/nobil ) . momentan nu se folosesc metode voilente ci se folosesc metode de propaganda

  Apreciază

 2. creau sa comletez …. momentan pe planeta asta sunt 3 feluri de ,, sisteme ” care au sub ,, protectie ” c-am 99 % din populatie si teritoriu .
  cel religios ( suna bine ) … preotul , guru , mulahul , varjitorul e reprezentantul fortei divine ( d-zeu ) pe pamant si tre sa faci ce zice ( sau ce a scris el ) . …
  cel militar …noi avem muschi , bombe , tancuri , avioane ,( armata , politie , securitate ,jandarmi , garzi patriotice ,lupatori de eliberare a popurului etc ) si daca nu faci ce zicem noi iti rupem capu….
  cel ,, democratic ” …mimeaza democratia ( cine stie ce e aia intelge ce spun ) unde la o anumita perioada de timp ( de obicei 4 ani ) niste indivizi se dau de ceasul mortii sa convinga niste inidvizi mai prosti ca ei vor/pot si mai mult vor face sa le fie bine la indivizii mai prosti/creduli . pe perioada care este ,, ales ” va fi stapanul celor ce l-au ales ( in roma antica se numea dicator 😉 ) .ajung sa le placa si de obicei vor mai multe ,, madate ” sau un mandat pe viata .

  in toate aceste ,,sisteme ” aristocratice ( puterea celor putini asupra celor multi ) ei stabilesc regulile jocului , detin controlul asupra resurselor ( umane si naturale )

  ps: am prea mult timp liber si din lipsa de imaginatie si initiativa m-am pus sa te ,, plictisesc ” cu ideile mele despre politica/politicieni 🙂

  Apreciază

 3. ps: am prea mult timp liber si din lipsa de imaginatie si initiativa m-am pus sa te ,, plictisesc ” cu ideile mele despre politica/politicieni…

  Vali,
  Nu plictiseşti pe nimeni. Dimpotrivă, îmi pare bine că te arăţi interesat de această pagină. 🙂

  Citesc ceea ce ai scris mai sus şi nu pot să nu-ţi dau dreptate. Asta e, trăim într-o lume a sistemelor, a regulilor… Foarte puţini oameni mulţumiţi de toate aceste „rigori”. Se creează impresia că cei care impun regulile/legile o fac în primul rînd din perspectiva propriilor interese. Prea puţinele excepţii nu mă interesează.

  Apreciază

 4. …aceste „sisteme”, cum s-a spus mai sus, asigura, mai mult sau mai putin „ordinea” legislativa, altfel ar fi un haos total. Sigur ca nu e perfect nici unul, totusi, dupa parerea mea cel „democratic” e mai… „democratic” decit celelalte doua. Si inca ceva- nu avem alta alternativa cu adevarat democratica (corecta ,daca vreti ) pentru a „ordona” relatiile interumane. Deci: ne conformam- sau… ne apucam noi sa perfectionam sistemele?! Ori; poate cream unul nou?

  Apreciază

 5. legile/hotararile sa fie date/luate de cetateni direct d=fara intermediari ca tot ei le vor respecta . in elvetia se poate
  sa fim judecati tot de alti cetateni .adica jurati . in usa se poate .
  procurorul ( reprezentantul cetatenilor in proces ) sa fie ales . in usa se poate .
  taxele, accizele , autorizatiile , amenzile sa fie spre zero ca fiecare stie ce e mai bine pentru el si nu e nevoie sa dau jumate din ce produc la altu ca sa-mi dea el inapoi cand si cat vrea .
  armata si securitatea sa se duca dracu ca in 99 % din cazuri trag in noi . cand e vorba de razboi pe bune ( macel ) tot iobagimea e adusa sa moara ( patriotism de 2 lei ). adica daca avem probleme cu cine sau ceva tot noi vom umple sacii de morti asa ca astia cu bombe tacuri avioane sau astialati de-mi asculta telefonu sau ma urmaresc pe net ( in interesu meu , normal … ) sa se duca la naiba

  ps: un pic mai ,, democratic ” nu insemana democratie ( daca sti ce e aia . cu tot respectu ) . traim intr-ununl din sistemle arisocratice.n e militar si nici religios . e laic si mimeaza democratia . putem spune ca un pic mai ,, uman ” ca si socialismul cu fata umana . dar pe mine asta nu ma multumeste . deia am si plecat din tara .

  Apreciază

 6. …stiu ca un pic mai democratic nu inseamna democratie;spuneam ca nu avem alta alternativa.Stiu ca se poate altfel-exemplu elvetia, usa si „propunerea” mea nu era un sarcazm…

  Apreciază

 7. k . pai daca zici ca stii ca se poate la altii si ,, propunerea ” nu a fost un sarcazm de ce zici :
  ..Si inca ceva- nu avem alta alternativa cu adevarat democratica (corecta ,daca vreti ) pentru a “ordona” relatiile interumane.

  de fapt ce intelegi tu prin democratie ? io personal am c-am expus ce inteleg io prin democratie .

  Apreciază

 8. am spus ca nu avem alta alternativa la moment nu ca n-am putea s-o avem in viitor. iar democratia… in mare parte sunt de acord cu tine,ori trebue sa enumar, sa elaborez alte puncte sa nu repet ce-ai zis? vezi concluzia care am facut-o in primu comentariu

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s