(video) Alex, ia să facem o retrospectivă, ca să vedem ce-i cu Ţurcan!

Vladimir Ţurcan se lasă de Voronin, dar nu pleacă singur! Vrea să-şi facă partid şi să atragă voturile stângii dezamăgite. Lupu era la un pas să accepte nişte condiţii extrem de rigide, dar s-a oprit la timp… (Aflaţi ce era să facă Lupu din dezbaterea Ţurcan ocheşte în stînga dezamăgită, difuzată, ieri, de Jurnal TV)

Cred că a trecut mai bine de un an de zile de cînd nu am mai ascultat muzică. Mă refer la acea muzică ce-ți mîngîie sufletul. Campanii electorale peste campanii electorale, alegeri, ne-alegeri. Să mai trecem peste astea. Începînd de azi, voi avea o rubrică în care voi plasa piese care-mi plac, asta pentru început. După, mai vedem. (Alexandru Cozer, Fără politică)

Alex, după deznodămîntul de ieri, din Parlament, se pare că de acum încolo vei uita de recent lansata ta rubrică la care ţi-ai propus să postezi melodii alese, „în primul rînd pentru sufletul tău”. 😉 Ai fost foarte implicat în politic în ultimul an, de cele mai multe ori pe cont propriu. Ce vei/vom face de acu’-n colo? Se pare că treaba cu reformele pe care toţi cetăţenii Republicii Moldova şi le doresc abia de a început. Alex, ia să facem o retrospectivă, ca să vedem dacă Vladimir Ţurcan, care a sugerat că, părăsind PCRM-ul, intenţionează să creeze un alt partid, de stînga, nu ar putea fi o subtilă cursă întinsă Alianţei, o nouă diversiune gîndită în laboratoarele vechii şandramale propagandistice.

Morala

≈ sau cireaşa (alterată) de pe tort ≈

7 gânduri despre “(video) Alex, ia să facem o retrospectivă, ca să vedem ce-i cu Ţurcan!

 1. Totuși legislația nu interzice apariția unui nou partid care să aibă siglă secera și ciocanul. Așa ca poate sa apară un fel de „Sinistra Critica”, precum în Italia, un al doilea partid comunist. În cazul ăsta, Țurcan ar avea mari șanse să treacă și el în viitorul legislativ.

  Apreciază

 2. Ar fi culmea să fie aşa cum scrii.
  Iată de ce a demonstrat că este în stare voronu’ cu ambîţ – cine nu gîndeşte ca mine… s-o şteargă din partidu’ meu! Aiurea.

  Apreciază

 3. Eu cred că Voronin e cam zakalibit și de politică și de toate. Plodu-su o pizdit-o din țară, nimeni nu-l caută, iar el cred că se gândește deja la saunele de prin Finlanda. Nu-l văd în stare de mari strategii. E tkaciuk acolo, și câțiva jițăi nesoverșeletnai precum Muntean și Petrenco. Aștia 3 reprezintă forța comuniștilor de acum. Cred că în ritmul ăsta căderea comuniștilor o să fie mult mai puternică decât preconizează unii.

  Apreciază

 4. Baieti eu zic sa nu va faceti sperante in directia asta a ruperii unei factiuni de la comunisti eventual chiar a destramarii partidului comunist. Acuma eu nu stiu daca e o tactica aceasta asa zisa posibila defectiune a lui Turcan insa oricum n-are importanta pentru ca miscarea este oricum putin probabila. La fel cum la fel de putin probabil este , in opinia mea, faptul ca alianta pro-europeana sa castige eventualele alegeri anticipate. Populatia este speriata de situatia economica dezastruoasa ( provocata de iresponsabilitatea de 8 ani a comunistilor dar si a guvernairlor dinaintea acestora-practic in moldova dupa ’89 nici n-a fost vreo guvernare cu adevarat viabila) si asteapta rezolvarea rapid de la actualii guvernanti. Ori avind in vedere si criza internationala , efecte prea rapid nu se vor vedea cum diferenta n-a fost clara nici in România decât dupa multi ani de la revolutie. Cât ai bate din palme nu se rezolva lucrurile mai ales cind vrei sa faci lucurile cat de cat corect si democratic si nu cu japca.Ori spune-la asta pensionarilor , oamenilor de la tara , oamenilor cu venituri mici de la oras ( ori fara nici un venit sau in pericol de a-l pierde) .Ceea ce a facut regimul voronian timp de 8 ani a fost ceva nu doar iresponssabil dar cu adevarat criminal: sa-i educi pe oameni ca depind de stat, ca sint asistati de stat. Adica mai precis : vrea voronin , vin salariile si pensiile, nu vrea el sau nu-l voteaza lumea atunci nu vin. Practic ei i-au educat pe oameni ca pe niste caini , ca pe cainii aceeia ai lui Pavlov : se aprinde lumina, vine mincarea – cainele saliveaza -se formeza un reflex conditionat. Iar dupa o vreme se aprinde lumina dar nu mai vine mincarea – iar cainele tot saliveaza. Cam asa e electoratul lui Voronin acuma. Ei nu se uita ce-a lasat el in urma dupa 8 ani in schimb ii critica pe cei noi dupa doar cateva luni. Asa ca mai probabil e sa castige PCRM eventualele anticipate. Si chiar daca nu se ajunge la anticipate chiar si in parlament comunistii sint mai bine asezati pentru o fronda: ginditiva ca ei au 47 de mandate sau cate au iar PDM-ul e la fel foarte bine clasat daca nu cel mai bine clasat dintre partidele democratice. Chiar cine au cele mai multe mandate de la AIE? PDM-ul sau PLDM-ul? Oricum cine stie cum evolueaza situatia peste iarna pina in primavara , daca situatia economica se inrautateste si mai mult ppoate aparea o schimbare radicala de directie la PDM si sa intre in alianta cu comunistii .Impreuna ar domina mai puternic decat cind avea Voronin 70% .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s