Tragodii şi komédii în Spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic

În ultimele zile am avut parte de mai multe noutăţi şi surprize. Unele bunicele, altele proaste. Să o începem cu răul cel mare.

♦ O veste proastă e că sîntem în pragul unor noi alegeri parlamentare. Alegerile preşedintelui ţării au eşuat. Şi de această dată, unii aleşi ai poporului au demonstrat că nu au ajuns la acel nivel de maturitate politică care ar scoate R. Moldova din profunda criză în care este menţinută. Se vede că cele mai multe noduri în papură le caută anume cei care optează pentru alegeri parlamentare anticipate. Analiştii susţin că acest pas ar fi fatal pentru opozanţi. Sînt convins că au dreptate, pentru că timpul lucrează împotriva îngîmfaţilor, care nici acum nu se împacă cu transferul de putere.

♦ Marea surpriză este… Traian Băsescu. Preşedintele în exerciţiu al României va rămîne încă cinci ani la Cotroceni. Culmea e că aseară, de după ora 21 pînă spre dimineaţă, românii care l-au votat pe Băsescu au cam intrat în… doliu. Rezultatele exit-poll-urilor arătau că Mircea Geoană ar fi fost noul preşedinte al României. Acum e clar, Băsescu rămîne la Cotroceni cu 50,33% din buletinele de vot validate. Pentru Băsescu au votat 5,275,808 de români (50,33%), iar pentru contracandidatul său – 5,205,860 (49,66%). Este o victorie la firul ierbii, asta însemnînd că, de fapt, în România există… două Românii – una care nu vrea să bată pasul pe loc, iar alta uşor nostalgică, care, uitînd prin ce a trecut în anii ’90, ar reanima trecutul său „glorios”.

Colaj: Mediafax.ro

Traian Băsescu şi Mircea Geoană – un preşedinte, doi învingători ! Jubilarea înainte de vreme a lui Geoană nu a putut să scoată în vileag altceva decît setea de putere a acestuia. Mă uitam şi eu LIVE cît de geoană poate fi acest Geoană aflat la un pas de putere. Ruşine!

Cu toate zoaiele împrăştiate de/prin presă, alegerile din România totuşi s-au întîmplat, nu ca la noi, în R. Moldova, unde orbecăiala în jurul electoralelor interminabile pare a fi deja o normalitate.

♦ O altă noutate (de fapt, de o bucată bună de timp asta e o normalitate în R. Moldova) este pe cît de tragică, pe atît de comică. Tragicomica Maia Laguta şi armata de pensionari condusă de aceasta iarăşi au ieşit în stradă, la proteste. După ce au văzut că nu le-a mers cu reducerea/anularea tarifelor la apă şi în transportul public, aceştia s-au adunat astăzi în faţa actualului sediu al Parlamentului (în acel timp comuniştii îi întorceau spatele lui Lupu) şi, cu pancarde ştrengăreşti, au purces să facă ordine în politica moldov’nească. Ce să mai comentez? Deşteaptă foc băbuţa asta: se pricepe şi în economie, şi în politică, dar şi în multe-multe altele. Iată aşa lideri i-ar trebui R. Moldova!!! :))))))))) Să-i ascultăm, în materialul audio de mai jos, aberaţiile…

Colaj: HotNews.md

Foto: Info-Prim Neo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s