(video) Naţionalism pro-rusesc de Ziua României la Bălţi

La Bălţi, formele de naţionalism iau amploare. Filmuleţul de mai sus, publicat de HotNews.md, este încă o dovadă în acest sens. În continuare, sînt de găsit cel puţin trei link-uri la temă. Toate materialele au apărut pe acest blog, al doilea fiind preluat de UNIMEDIA.

1. (foto) Naţionalism zgîriat la Bălţi. „Polemici”

2. Xenofobia sălbatică de la Bălţi continuă (vezi şi pe UNIMEDIA)

3. (foto/video) Probe de naţionalism sălbatic: “Румыны суки” şi alte inepţii

Publicat şi pe Curaj.Net

UPDATED (06.12.2009)

Antiromânism, moldovenism şi rusofilie

Nationalism la Balti. Noapte

Această poză mi-a expediat-o un vizitator al acestui blog. Este o imagine nocturnă a împrejurărilor din filmuleţul de mai sus. Cel care mi-a expediat poza îmi scrie că inscripţiile de pe pereţii edificiului (inscripţiile se văd bine dacă mărim imaginea) se află de cel puţin o lună de zile. Mai mult, tot de la acel vizitator al acestui blog, aflu că la Bălţi astfel de inscripţii xenofobe pot fi citite în mai multe locuri. Cine oare va lua măsurile cuvenite, ca astfel de porniri extremiste să fie stopate odată şi odată?!

5 gânduri despre “(video) Naţionalism pro-rusesc de Ziua României la Bălţi

  1. Da, Andrei, ştim. Ceea ce vedem în filmuleţul de mai sus sînt doar nişte date recente. Celelalte trei materiale (pe care le-am arhivat mai jos) sînt un pic mai out of date. Din păcate, pornirile graffitiştilor, a mîzgălitorilor de pereţi şi de garduri, sînt actuale şi nu tocmai potrivite în contextul politic, foarte şubrezit, în care ne-am pomenit din cauza fostei guvernări.

    Apreciază

  2. Da’ totusi daca ei sint asa mari patrioti rusi de ce ii tot dau inainte cu „pamintul moldovenesc” ? Voi chiar nu le spuneti cind ii mai auziti cu astea : ba baietii lasa-ti-o cu moldovenii ca nu sinteti voi moldoveni Stefan cel Mare se sufoca in mormint cind vede cine s-au trezit moldoveni ! Nici una nici doua orice rusnac parasutat in Basarabia deja dupa o generatie gata e moldovean !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s