(video) Comunistul comunist rămîne, iar Lupu lup

„Comunistul tot comunist rămîne”, îmi scrie un prieten din Bucureşti, apoi îmi propune să vizionez un filmuleţ (de pe UNIMEDIA) cu Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat (PD). Ca de obicei, Lupu răspunde categoric atunci cînd este întrebat despre limba pe care o vorbeşte majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova. De naţionalitate inutil să amintesc, căci dacă cineva spune că vorbeşte limba moldovenească este de la sine înţeles că avem de a face cu un moldov(e)an înrăit.

Cred că dl Lupu se amăgeşte pe sine însuşi. Ca să convină şi să se arate drept un politician care ştie a opri interminabilul război politic din ţara asta, dl Lupu spune că vorbeşte moldoveneşte şi că e moldovean. Pînă la urmă (se) amăgeşte crunt. Ironia sorţii, dumnealui este unul dintre puţinii noştri politicieni cu prestanţă, stăpînind perfect cîteva limbi, inclusiv limba de stat a României, care îi este şi limba maternă. Dar, spune dînsul, e dreptul fiecăruia să-şi (re)boteze limba şi naţionalitatea. Asta chiar dacă numeroşi savanţi lingvişti din Ţară şi de peste hotare, care şi-au dedicat o viaţă întreagă studiului limbii şi culturi române, au pus demult punctul pe „i” în ceea ce priveşte limba moldovenească.

Tehnocraticeşte, dl Lupu a lucrat în trecut cu aşa-zişii tovarăşi comunişti, membri ai PCRM. Apoi, în prezent, aflat în pragul unei a doua şanse de a fi ales preşedinte al R. Moldova, colaborează cu Federaţia Rusă, în speţă cu Partidul „Edinaya Rossia” al lui Vladimir Putin. În asemenea conjunctură, se înţelege, e şi de aşteptat ca dl Lupu (dacă va deveni pînă la urmă preşedinte) să nu se dea român, vorbitor de română. Nu numai că asta i-ar pica rău, dar ar fi o daună pentru imaginea sa de politician echilibrat. E suficient că Filat şi Chirtoacă recunosc deschis că înţeleg şi vorbesc perfect limba „altui stat”, româna.

În afară de inofensivul Ghimpu, trebuie să fie un ghimpe care să înghimpe cu adevărat. Acest ghimpe din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) pare a fi însuşi dl Marian Lupu. Nu cred să nu mai fie şi alţii. Buchetul de flori al PD-ului nu ar mai fi de trandafiri fără de aceşti ghimpi. Trebuie să avem o dezlegare a misterului care a învăluit PD-ul cu tot cu AIE.

Mai jos, postez filmuleţul despre care am pomenit mai sus. Îl vom vedea pe echilibratul moldovean Marian Lupu care, în rusă, le spune jurnaliştilor că nu va participa la evenimentele de sărbătoare dedicate Zilei Marii Uniri, care, pe 1 Decembrie, vor avea loc peste tot unde trăiesc români.

Marian Lupu este mai degrabă un politician-labirint. Prin declaraţiile sale categorice vizavi de limbă şi naţionalitate, dumnealui nu se deosebeşte cu nimic de, să zicem, comunistul Grigore Petrenco, care, odată, pe Facebook, se avînta într-o „polemică” despre limba română.

Acum îmi amintesc cum pe la sfîrşitul lui februarie curent, cînd ex-tovarăşul Marian Lupu era antrenat activ în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie, MĂ ÎNTREBAM dacă tehnocratul politician vorbitor de limba moldovenească ar fi valorat doar 2 copeici în faţa electoratului care i-a întors spatele…

Preluat de HotNews.md

5 gânduri despre “(video) Comunistul comunist rămîne, iar Lupu lup

  1. Speram din tot sufletul sa nu se ajunga la proverbul cu: ‘Lupul parul isi schimba dar naravul ba’, dar se pare ca nu s-a luat din pod acest proverb, ci tot din trecutul nostru, am impresia ca e legat si de fabula: ‘Racul Broasca si o Stiuca’conducerea tarii noastre ,nustiu daca ajunge la bun sfirsit, pacat, avem nevoie cu totii de stabilitate si prosperare si u viitor mai bun.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s