Există la Chişinău o lepădătură…

Există la Chişinău o lepădătură cu numele Mihai Conţiu. E o lepădătură nu numai prin faptul că s-a lepădat de ţară sau că ţara s-a lepădat de el. Este o lepădătură în cel mai grosolan sens al acestui cuvînt. Fugit din România, el şi-a găsit culcuş printre cei mai agresivi antiromâni de la Chişinău, devenind căţelul de lătrat al forţelor antinaţionale.

Ziarul Moldova Suverană îi oferă zilnic tribuna, de la care Conţiu latră şi scuipă cu otravă în adresa celor care încearcă să facă ceva bun pentru societatea noastră. Printre basarabenii în care a aruncat şi aruncă cu otrava cuvîntului se numără şi Grigore Vieru, Mircea Snegur, Nicolae Dabija, Serafim Urecheanu, Constantin Tănase… Iar mai nou – Marian Lupu, Vlad Filat, Mihai Ghimpu… Citind ceea ce scrie el, te cruceşti cum de societatea mai poate răbda aşa ceva.

Ceea ce scrie el este ca şi cum o babă beată şi-ar ridica poalele în mijlocul drumului. Să-i răspunzi astfel, ar însemna să te faci şi tu ca dînsul. Dacă nu-i idiot, înseamnă că-i bolnav. Dar cît timp un idiot sau un bolnav va fi împins să facă opinie publică?

Cer actualului preşedinte interimar al R. Moldova să-i retragă cetăţenia moldovenească acestei lepădături, cetăţenie oferită de Voronin ca să-l aibă de lichea în slujba sa. De ce un refugiat se foloseşte de cetăţenia R. Moldova pentru a batjocori adevăraţii cetăţeni ai acestei republici?

Gheorghe Budeanu, TIMPUL

Articolul de mai sus este o replică a jurnalistului Gheorghe Budeanu (cotidianul TIMPUL) adresată lui Mihai Conţiu (cotidianul Moldova Suverană). Ultimul, în dauna grevei foamei, s-a apucat recent să continue lupta utilizînd „condeiul său ascuţit de jurnalist talentat şi liber”.

Pe lîngă alte etichetări nejustificat de grele, e de remarcat că Conţiu (cacofonie tolerabilă) l-a numit AICI pe Budeanu „bou încălţat perfect”.

Un gând despre “Există la Chişinău o lepădătură…

 1. Ion, cred ca problema e in cei care cumpara informatia si nu in cei care o vand. daca s-ar incerca o enculturatie a cetatenilor, ce e bun si ce e rau, zic eu, presa cea – pe care noi o numim – proasta, ar putea sa nu-si mai gaseasca o piata de desfacere. or, cititorii acesteia sunt un public omogen, lipsiti de cultura si nostalgici dupa alte vremuri.

  si pe mine ma preocupa tema, tare. vezi de ex. 1) http://curtescu.blogspot.com/2009/09/din-boxa-cu-idei.html
  2) http://curtescu.blogspot.com/2009/11/presa-noastra-cea-de-toate-zilele.html

  dar, pentru asta e nevoie de timp.

  p.s. nu pot sa inteleg de ex. un lucru, pentru ce platim din bani publici TRM-ul daca e caca si acolo, insa vezi draga doamne ca l-a asta nimeni nu atrage atentia ? or, TRM e media publica, pe cand Moldova Suverana e privata (sau eu ceva am gresit).

  p.s. pe tarfa aia, cu nume Contiu, l-am vazut odata in centru si tocmai voiam sa ma apropii sa-i spun ce cred despre dansul. dar, era cu straja, un tip cu moaca patrata si la 4 ace. poate s-o fi temut sa se plimbe de unul singur prin oras…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s