Conţiu a renunţat la greva foamei. Va continua lupta utilizînd „condeiul său ascuţit de jurnalist talentat şi liber”

Mihai ContiuJurnalistul de la cotidianul Moldova Suverană Mihai Conţiu a anunţat, azi, că încetează greva foamei, justificîndu-şi decizia prin faptul că are probleme de sănătate.

„Sînt nevoit să renunţ la această formă de protest cu care deja începusem să mă obişnuiesc. Am fost înfrînt de mine, adică de pancreas…”, îi anunţă Mihai Conţiu pe cititori săi.

Jurnalistul notează că „dacă, înainte de ultimele alegeri, cineva dintre susţinătorii actualei Puteri s-ar fi încumetat la un astfel de gest, nu-i greu de imaginat cît de mediatizat ar fi fost cazul pe la toate organismele internaţionale (…) să ia act de un astfel de caz”.

Zilele trecute, fracţiunea comunistă din Parlamentul R. Moldova i-a solicitat lui Mihai Conţiu să înceteze greva foamei, îndemnîndu-l să „continue lupta utilizînd o armă mai eficientă, şi anume condeiul său ascuţit de jurnalist talentat şi liber”.

Controversatul jurnalist Mihai Conţiu a intrat în greva foamei la sfîrşitul lunii octombrie, declarînd că acesta „este un protest împotriva persecuţiilor, abuzurilor, ameninţărilor şi vînătorii de oameni pe care a declanşat-o încă de cînd era în opoziţie actuala putere”. Conţiu anunţase atunci că prin greva foamei doreşte să atenţioneze opinia publică în legătură cu faptul că s-ar urmări lichidarea sa şi că unele publicaţii de la Chişinău au declanşat o campanie anti-Conţiu şi anti-Moldova Suverană.

Mihai Conţiu, cetăţean român stabilit în R. Moldova, s-a făcut cunoscut ca fiind autor al unor articole denigratoare la adresa mai multor intelectuali şi a unor publicaţii de la Chişinău. A pierdut în instanţe mai multe procese pentru articolele pe care le-a publicat în Moldova Suverană, care, deşi a fost deetatizată acum cîţiva ani, a continuat, potrivit rapoartelor de monitorizare, să favorizeze Partidul Comuniştilor din R. Moldova în anii de guvernare.

MONITOR MEDIA

8 gânduri despre “Conţiu a renunţat la greva foamei. Va continua lupta utilizînd „condeiul său ascuţit de jurnalist talentat şi liber”

 1. Am avut întotdeauna răbdare, bună înţelegere şi convingerea că orice om poate fi şi „altfel”, că trebuie să-i aştepţi taina blîndeţii şi a bunului-simţ de care, inconştient, fuge; fuge ca să se răzvrătească faţă de mediul pe care îl percepe potrivit propriei proiecţii, de cele mai multe ori subiectiv, fuge de o imagine pe care o receptează ca fiind ostilă, deşi, insiduos, ne-graţie şi unor himerice apocrife, se autoclaustrează în şi mai aride pustietăţi.

  Observ şi mi se confirmă, a cîta oară, o, Doamne?, că pe cale bucală, adică oral, omul nu doar mănîncă, se roagă sau spune vorbe utile sau dezmierdătoare, ci dejectează mizerii mult mai mari decît cele emanate rectal.

  Din spaime neînţelese, neresimţite la nivelul cortexului, chiar dacă pare paradoxal, ajungem să operăm cu aparenţe, aparenţe futile pe care le transformăm irefutabil în pseudo-concepte, pseudo-convingeri sau pseudo-personalizări. Astfel m-ai convenţionalizat şi pe mine într-o micro-universalizare proprie, dar care nu are nimic de-a face cu realitatea pură, nudă, crudă şi deloc laxă.

  Cîştigători sîntem amîndoi – tu, pentru că nu ai reacţionat sub imperiul vreunui instinct nemăsurat, dar şi eu, pentru că mi se confirmă, a nu ştiu cîta oară, că oamenii trebuiesc aşteptaţi întotdeauna cu flori şi cu rime, nu degeaba, pe lîngă „doar aşa receptatele mele durităţi” pe care mi le alung şi în blogul meu, mai aştern şi şiraguri de rime, de obicei eminesciene…

  „La voi cobor acuma, voi suflete-amăgite,
  Şi ca să vă ard fierea, o, spirite-ameţite,
  Blestemul îl invoc;
  Blestemul mizantropic, cu vînăta lui gheară,
  Ca să vă scriu pe frunte, ca vita ce se-nfiară
  Cu fierul ars în foc.

  Deşi ştiu c-a mea liră d-a surda o să bată
  În preajma minţii voastre de patimi îmbătată,
  De-al patimilor dor;
  În preajma minţii voastre ucisă de orgie,
  Şi putredă de spasmuri, şi arsă de beţie,
  Şi seacă de amor.”

  În timp ce tu stai pe gînduri, eu stau ca prostul pe scaunul de la birou, în timp ce tu te ţii de neamuri, eu mă ţin de cuvînt, nu neapărat de cuvinte! No, tulai Doamne, numa’ că ştiu cu ce-o să mă ogoiesc de-o fi s-ajung la „jingaşele bătrîneţiuri”, numa’ de-oi birui rău-grăbitorii! „Stam singur cuc, iar cucul a zburat! Fîllllllll!!!”

  P.S. Nici nu contează care ţi-a fost intenţia, dar a fost suficient să se aprindă scînteia în turma-haită flămîndă, căci ăştia-s tinerii „berbanţi”! Au nevoie să li se confirme inepţiile spre a se afunda şi mai mult în mocirlă, apoi, la fel de berbanţi /”buni scribălăi”/, buni muzicanţi, la chip şi port asemenea, îşi imaginează că chiar pot… Dacă le spui, asemeni mie, probîndu-le, că idolii lor sînt cele mai odioase şi înfricoşătoare lepădături umane, vor să te spînzure în piaţa publică. Vox clamantis in deserto!

  P.P.S. Ştii ce-o să se întîmple în anul 2012? Eu ştiu!

  Apreciază

 2. Hai noroc ‘nea Contiule…
  Cum te simti ca „moldovean” ? Acum ma percepi oare ca pe un strain, avand in vedere ca sunt roman ?
  Pai daca e asa, hai sa ne spargem in figuri eminesciente (ca tot ai dat tonul):

  „De ce te uiti la mine
  Cu ochi straini si goi ?
  N-ar fi mai bine oare
  Sa-i scoatem pe-amandoi ?”

  PS… Parintii tai se numara printre acei comunisti care au considerat Romania Mare un stat imperialist, si au facut totul ca sa-l destrame ?

  Apreciază

 3. Contiu , a luat DEX-ul(apropo , Dictionarl Explicativ al limbii Romane) si a adunat toate cuvintele pe care nu le cunostea in comentariul 2 , de mai sus … a mai adaugat vreo doua citate de prin carti si iata inca o „capodopera” dedicata lui lenin si a cauzei comuniste . Ura ! Sa traiasca Republica Soviet Socialista Moldoveneasca !

  Apreciază

 4. Lasati-l in pace pe cumatrul Contiu , e de inteles ca acum recurge la orice mijloace oricat de abjecte, pentru ca e disperat. Iubitii sai comunisti care i-au umplut troaca atitia ani au cazut de la putere si a cam sosit timpul scadentei! In România nu se mai poate intoarce ca dupa lăturile pe care le-a tot aruncat asupra tarii sigur il strînge cineva de găt pe aici asa ca trebuie sa se anine cat mai poate de salupa lui Voronin. Altceva nu mai are ce sa faca , trebuie sa-si păstreze cu pretul oricarei ticalosii scaunul de ” jurnalist talentat” ha ha ha ! El la o publicatie serioasa n-ar avea cum sa fie angajat ca e nul din punct de vedere profesional , nici in Basarabia nici in tară !Asa ca ce sa faca sarmanul de el? Sa se duca la sapat santuri cum ar trebui? Binenteles ca nu ca lichelele ca el urasc munca cinstita asa ca arunca cu mizerii in continuare! El n-are alta scapare e cu spatele la zid , daca nu-i mai arunca niste oase Voloshka si-si ia mâna de pe el ce i-ar mai ramine de facut?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s