Imperiul Pepecede sau creşterea şi descreşterea „opoziţiei constructive”

2
Sediul filialei din Bălţi a PPCD
Cine ar fi crezut acum 10 ani că avîntul patriotard, pe atunci extrem de credibil, al Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) din Republica Moldova se va spulbera odată cu interesele înguste, personale sau de partid, ale unor roşchişti? Practic niciun tînăr dintre anii 1995-2000 nu s-ar fi gîndit, în perspectivă, că PPCD-ul lui Iurie Roşca va fi măturat de pe scena politică moldovenească. Ca partid cu o bogată tradiţie politică, cea mai bogată pînă în prezent, PPCD-ul a sfîrşit lamentabil. Iar pepecediştii convinşi de cîndva încep a se ofili odată cu partidul.
1
Bălţean cu pungă pepecedistă. Nostalgie sau pragmatism? / În plan secund, lîngă sediul unei bănci, vedem mai mulţi poliţişti înarmaţi cu arme Kalaşnikov
18.12.2009_PPCD_Balti
UPDATE (18.12.2009) Elevă cu pungă pepecedistă. Nostalgie sau pragmatism?
În pofida mumificării tot mai evidente a neimportantului, dar utilului Imperiu Pepecede de odinioară, însemnele partidului de portocală ne urmăresc şi azi. Ca un ecou în deşert, tot mai obscur, răcnetul ex-patrioţilor mai este viu. Şi azi mai putem zări în mîinile oamenilor pungi oranj cu inimi albastre, pro-europene.
3
Sediul filialei din Bălţi a PPCD. Mai rezistă?
PPCD nu mi-a inspirat încredere, chiar şi atunci cînd tinerii din generaţia mea votau masiv acest partid.
4
Sus şi jos: Sediul filialei din Căuşeni a PPCD în paragină
5
Mai jos, vedeţi ceea ce a rămas din site-ul oficial al PPCD. Curioşii care intenţionează să acceseze ppcd.md riscă să-şi infecteze computerul.
ppcd.md
Şi site-ul oficial al celor 7 magnifici pepecedişti este lăsat de izbelişte. Se pare că acesta nu a mai fost actualizat de multă vreme. Azi, la rubrica Twitter – ultimile (sic!) mesaje, rubrică certată cu gramatica, vedem că ultimul tweet al celor 7 magnifici lipsiţi de magie a fost publicat acum 69 de zile, o cifră mai mult decît simbolică, care ne aminteşte de treburile bilaterale ale legendarului cuplu Voronin-Roşca.
7 Magnifici
7 Magnifici PPCD 2009
7 Magnifici PPCD Promotion
Culmea, urmează cireaşa (stricată) de pe tortul pepecedist: sediul PPCD Ciocana (Chişinău), de pe str. Al. Russo 24, se dă în arendă. Anunţul este scris cu litere de tipar în limba rusă. Despre aceasta scrie UNIMEDIA.
PPCD_Ciocana

12 gânduri despre “Imperiul Pepecede sau creşterea şi descreşterea „opoziţiei constructive”

 1. Ion, deși sediul nu aparține PPCD-ului, aceștia n-au plătit un ban statului pentru că l-au folosit timp de 20 de ani. Așa că înainte de a-l da în arendă, mai întâi ar trebui să-l arendeze. În fine, în primul comentariu m-am referit că-l vor da în arendă, uitasem însă că nu au niciun drept. Păcat că nimeni nu se sesizează. Dorinel e tare ocupat acum, că e și deputat și primar. Poate, poate anu viitor se apucă și de lucruri mai importante, asta dacă nu vin iar anticipatele și iar va fi cap de listă.

  Apreciază

 2. Văzînd poza cu sediul PPCD din Căuşeni, mi-am adus aminte de vremurile „înfloritoare” ale partidului.
  De obicei se aduna multă lume acolo, mai ales cei care făceau parte din „Noua generaţie – salvatoarea naţiei” 😀
  Mai veneau Vlad Cubreacov şi Iurie Roşca cu cărţi, broşuri, promisiuni, laude…
  Şi acum… nu mai calcă nimeni pe acolo… şi foarte bine! 🙂

  Apreciază

 3. reprezentantul PPCD-ului din satul meu, a trecut anul acesta de partea PL-ului. Nu înţeleg de ce a făcut-o aşa de târziu, dar totuşi…Dacă au mai rămas rămăşiţe PPCD-iste, cu siguranţă că vor proceda la fel. Au trădat o dată şi e de ajuns. Păcat pentru unii tineri care mai cred încă orbeşte în acest „imperiu”.

  Apreciază

 4. ППЧД е минтя, совестя ши чинстя епочий ноастре! Май фрумос, магнифик проект ну-й ши н-о фост ничьодатэ никэерь ын лумя тоатэ!

  Apreciază

 5. acest articol e bun…dar partidele de la noi au marea capacitate de a se renaste ca pasarea fenix ….cine stie? Daca V. Stepaniuc nu mai este comunist….atunci…posibil ca si PPCD sa castige la eventuale alegeri parlamentare! nu-i asa? 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 6. Serge,
  Cum de ai decis să-mi scrii că „acest articol e bun”? 😀
  Ţi-am mai spus, ceea ce apare aici nu e pentru a fi apreciat drept BUN sau RĂU. Aici nimic nu e BUN şi nimic nu e RĂU. Ψ-biţii mei sînt doar nişte particule neomogene din IMENSUL păienjeniş.
  Ai accesat blogu-mi, ai citit/vizualizat, ai comentat la obiect (dacă ţii cu tot dinadinsul să te exprimi), ai închis fereastra şi cu asta basta! 😉

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s