Нет Acum ori Niciodată?

Nimic mai aiurea decît accesul îngrădit la informaţii. De vreo două zile, cu Internet Acum de la Orange, nu pot accesa niciun blog de pe WordPress.Com. Îmi amintesc de aprilie, luna blocajului informaţional intenţionat în Republica Moldova. În contextul protestelor postelectorale de atunci, era imposibil să accesez pagini „periculoase” cu domeniul .md şi, mai cu seamă, .ro. E ca şi cum ţi s-ar astupa gura şi ţi s-ar lega ochii atunci cînd vrei, dar nu poţi să consumi ori să produci informaţie. Mă duc să văd ce spune Orange. Sper că accesul meu îngrădit la informaţii să fie doar rezultatul unor neregularităţi tehnice. Altfel, ar fi culmea să repet la nesfîrşit aceeaşi întrebare retorică: „Iubite Orange, Internet Acum ori Niciodată?”…

12 gânduri despre “Нет Acum ori Niciodată?

 1. Ai mei acasa folosesc Orange si cat de cat e ok, desi lucrurile lasa mult de dorit. Desi sunt client Moldcell, modalitatea de explicare si calitatea deservirii m-au facut sa aleg Orange, dar consider ca in r.m. nu conteaza operatorul de catre care esti deservit, daca exista cenzura, aceasta se va manifesta in toate mediile posibile!

  Apreciază

 2. Adoreus… Macedonia este o tara mai mica decat „Rep Moldova” (pt mine Romania de Est), si este putin locuibila din cauza reliefului.

  In alta ordine de idei, niciodata sa nu compari o conexiune wireless cu o conexiune fixa pe cablu.

  Apreciază

 3. @Penoz: Suprafata Macedoniei: 25,713 km2, populatia: 2,114,550, densitatea: 82,2/km2,
  suprafata RM: 33,846 km2, populatia: 3,567,500(fara Transnistria), densitatea: 121,9/km2, sursa:Wikipedia.
  Deci, da, este adevarat ce zici tu, Macedonia este mai mica decat RM, si densitatea populatiei este mai mica acolo, nu cred insa ca este o diferenta semnificativa. A zis cineva ca exista vreo bariera tehnologica care permite implementarea unui asemenea proiect numai pe teritorii mai mici de 33,846 km2? Nu prea cred. Si apoi relieful nostru este mai degraba un avantaj din acest punct de vedere comparativ cu relieful lor muntos. Cred ca cheltuielile ar fi comparabile cu cele de la ei, daca nu chiar mai mici. Si apoi cred ca acest proiect va mari atractivitatea RM pentru transnistreni, daca pana si niste jurnalisti moscoviti au ramas impresionati de wifi-ul gratuit din parcul central din Chisinau.

  Depinde care sunt criteriile de comparatie intre wireless si cablu, si care sunt necesitatile.

  PS: Dupa mine „Romania de est include si parti din Ucraina actuala”, deci nu este egala cu RM.

  Apreciază

 4. Cand se intampla ceva, pune dns-uri manual la computer, gasesti unele publice la operatorii din Ro. Daca e taiat traficul catre wordpress.com sau altceva, intra prin proxy-uri publice.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s