„Septembrie şi + mă-sii!”

Vara se risipi, iar Georg iarăşi se pomeni în pragul unor noi provocări. Toată vara se simţi om. Cel puţin aşa i se păru în prima săptămînă de septembrie. Acum s-au adunat mai multe pe capul lui.

Georg e un ins cunoscut pentru stoicismul lui. E bine stabilit în inima unei răscruci. În toate părţile, dinspre el, pornesc mai multe cărări. Georg vru să se pornească şi în dreapta, şi în stînga, şi înainte, şi înapoi. Vru să coboare, să se înalţe, iar să coboare, apoi să păşească spre vîrfuri, ca pe blocurile de piatră ale lui Keops, cît mai sus.

Georg stătu înfipt în răscruce. În curînd avea să plece. Şovăind, strigă: „Septembrie şi + mă-sii!”. Apoi făcu un pas înainte.

5 gânduri despre “„Septembrie şi + mă-sii!”

 1. Super… am si eu una asemanatoare…

  „Nichifor isi privi chipul incruntat in oglinda crapata si murdara de cacatul mustelor narcisiste. Scoase limba vinetie ce-i depasea cu mult barba aspra, parand un sarpe gata gata sa-si lepede pielea si emise un ragait infundat, urmat imediat de o flegma proiectata pe imaginea strainului ce-i semana atat de bine. Ranji apoi afisandu-si dintii incalecati, isi infipse in nas
  degetul mijlociu, gros ca un carnat scapat in noroi si scormonind sarguincios extrase un muc slinos si labartat, incarcat de galme de sange si praf, pe care-l intinse fara graba pe suprafata oglinzii desenand cu o plasticitate la care nu te-ai fi asteptat o inima strapunsa de o sageata.
  In timp ce-si admira opera aplecandu-si capul pe-o parte si mijindu-si ochii se descheie la pantalon si scotandu-si pula groasa si neagra dadu drumul unui jet maroniu de pisat direct in chiuveta infundata, care se umplu de spuma cu clabuci unsurosi, curcubeici.
  Deschise apoi robinetul care horcai ca un porc ce refuza sa moara, stropind numai rugina sangerie si cutremurandu-se se potoli intr-o mutenie dubioasa.
  – Pizda matii de apa, injura Nichifor printre dinti si afundandu-si ambele maini in urina murdara le scoase sub forma unui caus urias, lipsit de fisuri pe care si-l proiecta pe fata bolborosind zgomotos.
  Dupa ce-si spala fata buhaita, mai scuipa de cateva ori, acoperindu-si pe rand cate o nara isi sufla mucii si in sfarsit, intinzandu-si maieul slinos ce-i descoperi burdihanul plin de cicatrice si tatuaje bizare, se sterse pe fata intonand un fragment cunoscut de opera.
  Iesind din baie, Nichifor isi incalta bocancii scalciati, baga in cel din dreapta cutitul de vanatoare care constituia averea lui cea mai de pret si indesandu-si pe cap sapca decolorata parasi garsoniera iesind in strada.”

  Seamana, nu-i asa ? 😛

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s