(video) La Bălţi se vînd amintiri…

Dacă nu vă mai leagă nicio amintire de mult prea pătimita asta de ţară, veniţi la Bălţi. Poate aici veţi găsi măcar o amintire. Sînt destule. Amintirile de la Bălţi sînt vîndute aproape pe nimic. În stradă, pe cărări, în parcuri, peste tot…

În regiunea Parcului Central se află o piaţă. E Piaţa Centrală. În spatele acesteia, am surprins cîteva momente din viaţa de zi cu zi a celor care vînd tot ce au pentru a nu muri de foame. Aici puteţi găsi orice: de la furculiţe şi cuţite, la cărţi şi variate obiecte de uz casnic. Oamenii îşi vînd amintirile…

După cum aţi văzut în filmuleţul de mai sus, o rusoaică m-a „provocat” să-i acord mai multă atenţie. Văzîndu-mă că filmez, amărîta doamnă o fi crezînd că sînt de la vreun… post de televiziune. M-a luat la întrebări. Doamna a continuat să mi se destăinuie de viaţa-i mizerabilă şi off the record. Departe de mine gîndul să fac un reportaj. Pur şi simplu mi-am scos Canon-ul şi am început să filmez. Am fost luat prin surprindere, iar asta, într-un fel, e bine. Oamenii noştri au nevoie de dialog. S-au săturat să se amăgească pe ei înşişi cu prostiile pe care le văd şi le aud la M1, NIT şi alte instituţii de profil.

Mă grăbeam, aşa că nu am avut mai mult timp. I-am promis femeii că am să revin cu o proximă ocazie.

De cele mai multe ori, no comment-urile sugerează mai mult decît un şlefuit interviu cu administraţia unei pieţe. Voi ţine seama de asta, mai ales că, recent, am gustat cîte ceva din experienţa de reporter tv a lui Ghenadie Brega. Sînt multe de învăţat aici. Înainte de a face un reportaj video autentic, recomand mai întîi să vă administraţi o doză de curaj. O puteţi găsi la fraţii Brega – Ghenadie şi Oleg.

9 gânduri despre “(video) La Bălţi se vînd amintiri…

 1. Am avut ocazia ca la aceasta piaţă de carţi uzate, să-mi procur şi eu cîte ceva din literatura romînă şi gramatica limbii romîne, la un preţ foarte redus… eu şi colegile mele am fost foarte mulţumite de aceasta piaţă…
  Aşa că pentru cineva este o ofertă bună de „librarie naţională”.
  😉

  Apreciază

 2. aceasta este „stabilitatea” pe care co-muistii v-au promis-o ! De vina sunt oamenii care ii voteaza in continuare !

  Uitati mai jos un filmulet care se petrece tot in Balti. Priviti cu atentie de la minutul 4.10 la ce spune o batrana pensionara despre comunisti !
  Eu personal am ramas socat de asa mentalitate !

  Apreciază

 3. Классная статья, кстати автору хочу предложить установить от яндекс.денег фишку на сайт “Дай рубль”. Я бы дал, так сказать на поддержание.

  Apreciază

 4. На нашем сайте вы скачаете бесплатные уроки по PHP, HTML и многое другое. Для дизайнеров есть уроки по Флеш На форуме можете пообщаться с другими программистов. Делитесь своими знаниями. Сайт для всех вебмастеров.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s