Crenvurștii din Casa Poporului

Casa-PoporuluiDacă o fi să mor, nu vreau să ajung în Rai, ci în Casa Poporului. Mai multă liniște ca pe holurile acelea imense și atîta molcomeală ademenitoare a somnului n-am mai întîlnit. Canapele pe care ai putea dormi liniștit, lăsîndu-te doar gîdilat de soarele care pătrunde fără sfială prin geamurile imense și care îți creează impresia unei protecții nemăsurate. Ce ți se poate întîmpla în Casa Poporului?

Un oraș într-o clădire, cu oamenii lui, unii venetici, alții care parcă s-au născut acolo. Ceea ce este bizar e tocmai faptul că ignorăm „veteranii” și-i luăm în vizor doar pe cei care stau la tribune și care nu ajung niciodată să stingă lumina care izvorăște din miile de beculețe ale candelabrelor, ca dintr-un brad de Crăciun. Funcționărașii care se plimbă cu dosare sub braț și care sînt mai mult decît amabili să-ți indice etajul sau sala pe care le cauți sînt blestemați de anonimat. Dar despre doamnele care stau cîte o zi întreagă în cămăruța îngustă care te duce între etaje, liftierele, știe cineva ceva? Mai tot timpul stau cu nasul într-o revistuță sau vreo integramă și cînd ușile se deschid caută replici ca să-și mai dezmorțească limba. Din aceeași categorie fac parte și doamnele care-ți vînd sandvișuri de austeritate, cu cîte o feliuță de cașcaval și o bucățică de kaizer și care se adună după ce pleacă ultimul client la o cafeluță asezonată cu parfum de țigară. Tot ele găsesc alternativă atunci cînd ultima felie de pîine moare îngurgitată și se scufundă în vreuna din burțile grase care se perindă preț de un mandat prin Palatul Parlamentului – crenvurștii. Femeile astea dau de mîncare mîncătorilor de… putere de la cîrma țării. Trebuie menționat că la prețuri de hipermarket.

Casa PoporuluiOameni care au prins din veșnicia lucrurilor din Palat, au văzut atîtea lucruri, au auzit atîtea discuții interzise, dar le ascund cu muțenia unui tablou sau vreunui covor. O prietenă spunea că ea ar propune să se dărîme Casa Poporului, că tot consumă atîta energie, și să se facă în locul ei un parc imens de care să se bucure toată lumea. Ce s-ar mai face însă angajații asupra cărora nu s-a aplecat nimeni cu vreo curiozitate și oamenii-crenvurști care îndură atîtea mandate produsele la prețuri de nimic ca răsplată a puterii? Ar planta copaci în campanie electorală.

Autor: Andreea Archip

Sursă: Înpanamea

6 gânduri despre “Crenvurștii din Casa Poporului

  1. Ludmila (rebotezata Luminitza), care este si „tortzionara” noastra, ne-a luat-o inainte.
    In loc sa ii aratam noi ei poze cu interiorul Palatului, ne arata ea noua poze… ca sa ne faca in ciuda 😛

    :))))

    Apreciază

  2. „””””Dacă o fi să mor, nu vreau să ajung în Rai, ci în Casa Poporului. Mai multă liniște ca pe holurile acelea imense și atîta molcomeală ademenitoare a somnului n-am mai întîlnit. „”””” ––Sa incept : CUM POTI SPUNE O ASEMENEA PROSTIE ?!!!!!!!! cine a scris asta a zis o mare prostie desi cred ca o glumit , el a incercat sa compare cumva linistea sau sa o descrie in cuvinte marete , numai el stie dar eu atat zic :CUM POATE SA SPUNA ASA O MARE GOGOMANIE! se insala amarnic , desi nu ajunge in RAI asta`i clar 🙂 si apropo te cred ca nu ai mai intalnit asa o liniste cum e in CASA POPORULUI, tu nu ai sa cunosti linistea deplina niciodata …….. Eu imi imaginez cum e in Casa Poporului si vad poze pe google, dar in Biblie scrie ca , Nici la mintea omului nu s-a ridicat cum e in RAI e un loc pregatit de Dumnezeu e ceva misterios, Casa Poporului e facuta de maini omenesti , nimic nu se poate compara cu Rai`u nici imaginatea omului nu se poate duce pana acolo (RAI) si acolo scrie cica dupa moarte doreste sa nu se duca in Rai ci in Casa Poporului,deci nici nu vei ajunge .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s