Însemnări chişinăuene

Am parcurs peste 150 km pînă în Chişinău. Dinspre nord, de-a lungul traseului, am văzut mai multe sate. Cu cît te îndepărtezi de Chişinău cu atît mai mult eşti copleşit de mizeria pe care o vezi (aşa se crede). Acum nu mai este credibilă situaţia. Mergi spre Chişinău şi te convingi de starea lamentabilă în care au ajuns satele noastre. Iar gropile din şosele te obosesc şi îţi dau senzaţia unei călătorii în tundră sau undeva într-o stepă. Ajungi în Chişinău, iar mizeria de la Autogara Centrală şi Piaţa Centrală, amplasate în apropiere una de cealaltă, te sufocă. Gunoi. Chişinău este un oraş care ne reprezintă în mare parte.

4 gânduri despre “Însemnări chişinăuene

 1. Trebuia sa postezi si niste poze… pt ca e greu de crezut.

  Eu am vazut cu totul altfel de poze despre Chisinau… iar Gara Centrala ma facuse aproape invidios ca nu avem si noi o gara asa cocheta.

  Sau primarul Chirtoaca nu-si mai face treaba de la o vreme incoace ?

  Apreciază

 2. Penoz, 🙂
  cred ca ai fost cumva prin SUA si ti s-a parut ca esti in Chisinau?! Nu se putea ajunge la o asa situatie – sa fii invidios pe gara noastra…

  Ion,
  nu stiu daca este ceva mai lung si obositor decat drumul la Chisinau. Mai lung poate Cluj-Timisoara, mai obositor poate ceva prin Sahara. Si sincer, una e sa fii obosit de gaurile de pe drumuri, si alta de peisajul din jur – satele ce stralucesc de atata saracie. Ghinionul e ca in Moldova se intalnesc ambele. Te astept cu impresii din capitala.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s