☭=卍

Secera & CiocanulCoSvasticarb la corb nu scoate ochii, spune proverbul. Uite că acest adevăr nu mai e valabil dacă punem pe acelaşi cîntar două forţe diabolice – fascismul şi comunismul, ultimul încă neintrat definitiv în istorie. Zilele trecute am ajuns din întîmplare pe un site al unui ziar pro-comunist din Chişinău. Am dat peste un articol semnat de un profesor de istorie. Acesta, chipurile, îl învinuieşte pe primarul constănţean Radu Mazăre de pro-fascism. Desigur, nu a fost o noutate şoc pentru mine. Despre ingenioasa idee a lui Mazăre ştiam încă de cînd eram în Mamaia, unde, pe o scenă de modă, primarul Constanţei a apărut într-un costum de ofiţer german din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Nimic ieşit din comun în materie de modă, necum de… politică! Doar îl ştim pe primarul de Constanţa  drept un om care sparge tiparele atunci cînd este vorba de implicaţiile sale în high society. Atîta doar că această „obrăznicie” a lu’ Mazăre a făcut de cîteva ori înconjurul Europei, marcînd profund toţi vătămaţii neuroni ai creierilor comunişti de pe aiurea, atît cîţi au mai rămas, chiar dacă în profundă criză de bilă, poate şi debilă.

Radu Mazare-ofiter german-1 Radu Mazare-2 Radu Mazare-ofiter german-3

În poze: Radu Mazăre, primar de Constanţa

Nazismul a fost ca şi comunismul. ☭=卍. Atît naziştii, cît şi comuniştii au împărţit lumea forfecînd-o, după pofte, în lung şi în lat, au ucis milioane de oameni fără vină, au mutat munţi şi au săpat prăpăstii… Fără îndoială, victimele comunismului au fost (şi, din păcate, mai sînt!) incomparabil mai multe decît cele ale fascismului. Pe plan internaţional, fascismul a fost condamnat. Comunismul la fel, dar mai există pete roşii în „legalitate”. Culmea, din 2001, comunismul încă mai este lege în RM. În România, de exemplu, atît fascismul, cît şi comunismul sînt nişte tendinţe politice tabu, aceste doctrine anacronice fiind interzise cu desăvîrşire pe tot teritoriul UE.

Iată că ziarul pro-comunist de la Chişinău a găsit de cuviinţă să atragă o deosebită atenţie exotismului monden al lui Mazăre. Un corb, cum se zice, s-a năpustit cu ghearele-i să scoată, cît se poate, ochiului confratelui de rele. Numai că intenţiile fratelui de rele de peste Prut sînt exotice, mondene, fictive (sau cum vreţi), departe de realităţile politice la zi. Cel puţin mie mi se pare extrem de ridicol ca un comunist moldovan declarat să-l bănuiască pe un oficial român de fascism, luîndu-i prea în serios preferinţele vestimentare retro.

Dacă e să urmăm aceeaşi logică, ar trebui să interzicem şi costumele de ofiţeri sovietici, nu?! Or, vai de noi, în fiece an, la 9 Mai, de Ziua Victoriei în Marele Război pentru apărarea Patriei (ACUM care Patrie?), asistăm la parade cu veterani îmbrăcaţi în costume militare sovietice, cu seceri şi ciocane prinse în piept.

Mai mult, în loc să fie condamnat, comunismul încă îşi mai impune roadele în RM. Or, se ştie foarte bine, actualul stat RM este, mai degrabă, un produs al pactului criminal fascisto-comunist Ribbentrop-Molotov.

Nu cred că primarul Mazăre găseşte timp să facă şi fascism acolo unde pentru acesta, pur şi simplu, nu este loc. În schimb, tot staff-ul comuniştilor autohtoni şi dughenele lui de presă au încurajat şi au făcut, timp de 8 ani, comunism luciu între Nistru şi Prut.

6 gânduri despre “☭=卍

 1. „De câte ori ruşii se vor pune în atingere cu noi, vor trebui să simtă superioritatea individualităţii noastre, să fie supăraţi de acest simţământ şi să ne urască mai mult şi tot mai mult. ” <– asta ca sa fie zisa 🙂

  cand le-am spus celor din camera 20 si tie de R. M ( radu mazare, nu republica moldova ) nu stiati cine e ( desi in Romania e arhi-cunoscut) . acuma vad ca l-a aflat o lume intreaga cat de excentric e

  Apreciază

 2. Mda, citatul din Eminescu ar trebui să fie mai actual ca oricînd. Mă miră faptul că neocomuniştii de la Chişinău încă nu l-au interzis pe autorul „Luceafărului”. Se vede că poetul român Eminescu este foarte puţin studiat în Basarabia. Mai mult, deşi Eminescu i-a criticat dur pe muscalii din est, care ne-au răpit, tovarăşul Voronin (excesiv de alergicul la românisme) depune în fiece an flori la bustul Poetului de pe Aleea Clasicilor din Chişinău. ;))
  ***
  R.M. (primarul desigur!) nu mai e local! 😛

  Apreciază

 3. de corbi la noi, e plina tara, din pacate… ce sa te mire frate? daca astai mentalitatea unui comunist, care in afara de a da in cap cuiva (cu ciocanul), shi de a-l secera apoi…nu mai shtie sa faca nimic…

  bravo ca ti-ai asumat responsabilitatea de a critica putin…

  Apreciază

 4. Da am citit si eu zilele astea in presă ca ministrul de externe al federatiei rusesti s-a aratat indignat de gestul primarului de Constanta Radu Mazăre care in timpul unei parade a modei la care era invitat a imbracat un costum de ofiter german nazist din Wehrmacht din al doilea razboi mondial.Atitudinea asta a rusilor mi se pare culmea nesimtirii ! Gestul inofensiv al primarului l-a indignat pe politicianul rus care asteapta o reactie internationala fata de aceasta dovada a escaladarii fascimului in România care ar constitui o profanare a memoriei victimelor nazismului. Parca la fel erau indignati acesti demagogi rusesti de doi bani si de revitalizarea nazismului in tarile baltice alte state nevinovate care au fost calcate de tilharii si mojicii din rasarit in 1940-45 si care daca nu sint de acord cu asta si nu cinstesc memoria călailor lor imediat sint acuzate de fascism. Ce replica are in continuare «distinsul » diplomat rus fata de faptul ca românii privesc cu simpatie regimul asa zis fascist al lui Antonescu care a luptat pentru reintregirea tarii si privesc cu aversiune maxima regimul comunist impus cu tancurile de sovietici? El spune ca regimul comunist desi a avut neajunsurile sale totusi are meritul de a fi fost anti-fascist …!!! Incredibil tupeul de care dau dovadă acesti tilhari bolsevici ! Dupa ce ca au venit din rasarit ca lăcustele fara sa-i cheme nimeni in ajutor , au rupt regiuni intregi din trupul natiunii române ( Basarabia , Bucovina de Nord) au deportat si ucis zeci de mii de români , au jefuit si devalizat aceasta tara si ne-au lasat plocon un regim comunist aservit lor sub care am sta 50 de ani acuma mai si au tupeul sa pozeze in eliberatori si sa ne invete pe noi istorie ! ei chiar nu realizeaza ca in Polonia , România , Tarile Baltice , Finlanda nu sint considerati eliberatori ci dimpotriva invadatori si criminali ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s