Moldova „contra” Moldovei

Colaj: unimedia.md
Colaj: unimedia.md

S-au spulberat şi alegerile anticipate din 29 iulie. Rezultatele le avem pe tavă. Urmează ca evoluţia evenimentelor politice din RM să ajungă culmile aşteptărilor şi/sau neaşteptărilor electoratului. În noul Parlament vom avea cinci partide, toate pronunţîndu-se pentru un viitor mai bun al RM.

Deşi încă pe poziţii, comuniştii au pierdut în faţa partidelor concurente. Dincolo de declaraţii, rămîne de văzut ce face PD, căci PLDM, PL şi AMN şi-au asumat promisiunea de a nu colabora cu partidul de guvenămînt comunist. Să nu uităm că schimbarea pieselor de pe tablă s-a făcut prin efortul şi verticalitatea celor 3 (PLDM, PL şi AMN).

Acum, prin minte îmi trec declaraţiile (pre-)electorale ale comuniştilor. În frunte cu tovarăşul Voronin, toată suflarea comunistă era pentru apărarea Patriei, pentru statalitate, pentru independenţă şi pentru stabilitate. Vor putea oare apăra comuniştii toate aceste „sfinţenii” cu cele doar 48 de mandate?

Dar nu e asta problema! Acum îmi amintesc de figura tovarăşului Voronin de după evenimentele din 7-8 aprilie. De atunci pînă acum, iată, am vizionat, din diferite unghiuri de vedere, numeroase reportaje şi filme documentare despre evenimentele de după 5 aprilie. Îmi aduc aminte de un personaj care îi învinuia pe liberali de haos şi de lovitură de stat. Iar presa pro-comunistă tiraja non-stop ceea ce încolţea în comunul creier stacojiu de pe Bîc. Liberalii erau etichetaţi drept antistatali, trădători de ţară şi de neam. De fapt, toţi necomuniştii erau duşmanii poporului moldov’nesc.rezultate-alegeri

Dacă cele 3 partide liberale vor continua să-şi ia în serios alegătorii, dacă PD li se va alătura, comuniştii ar fi lipsiţi de aroganţa politică monopolizantă. Or, se ştie, şi capii PD au declarat cu sinceritate că doresc asta. Astfel, commy s-ar pomeni în opoziţie clară. După toate cîte au afirmat şi au făcut, ar fi cinic ca PCRM să îndrăznească primii paşi spre o posibilă colaborare cu liberarii. Doar ei, liberalii, sînt antistatali şi, potrivit comuniştilor, nu au ce căuta în Parlament, pentru că lozincile şi convingerile liberale sînt de neînţeles pentru toţi tovarăşii în frunte cu Voronin. Iar Voronin, ca preşedinte ce a fost, ar fi trebuit să facă un minim efort ca să înţeleagă principiile liberale, deoarece acestea îi caracterizează pe o majoritate bună din cetăţenii RM. Un preşedinte de stat este dator să-i înţeleagă pe TOŢI cetăţenii acelui stat!

Acum avem două Moldove. Una încă comunistă, alta care doreşte să trăiească liber, în democraţie. Oficial, RM mai este „dirijată” de comunişti. Vine un alt val. Să vedem ce o să iasă. Acum Moldova este faţă cu sine însăşi. Cît timp Moldova va mai fi „contra” Moldovei?

Îşi vor călca oare comuniştii declaraţiile în picioare după ce au tunat şi au fulgerat atîta împotriva partidelor care au luptat şi au demonstrat că minciuna, chiar şi în RM, poate fi oprită?

3 gânduri despre “Moldova „contra” Moldovei

  1. Hai ca se poate – inevitabilul se va produce … nu mai e cale de intoarcere ..acum va depinde de cat de inteligenti vor fii cei 4 capi ai opozitiei… de acestia depinde daca Moldova va pleca cu guvern democrat si presedinte comunist … sau vor mai astepta 4 ani ca sa aiba 100% conducerea democrata…

    Apreciază

  2. ramine de vazut ce va face tovarashul voronin.va renunta la shefia statului in schimbul fotoliului de deputat sau va prelua interimatul?voronin ar putea alege imunitatea de deputat in cazul in care lupu va face o coalitie cu liberalii ceea ce ar duce la ovictorie de durata a opozitiei deoarece preshedintele parlamentului va prelua interimatul.astfel va aparea posibilitatea ca opoozitia sa creeze atit un guvern democrat cit shi sa prea preea presedentia desigur pina la urmatoarele alegeri anticipate din 2010.iata asha ionel stau defapt lucrurile.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s