Mamaiada continuă! ;)

De vreo săptămînă sînt rupt de evenimentele din Basarabia. Mai sînt pe litoral. Mamaiada continuă pînă pe 24 iulie. Cursul… la care particip (împreună cu ai mei colegi) se desfăşoară aproape ca într-o grădină a paradisului. Fructul interzis pare a fi… plaja! Dar asta numai în timpul pe care îl dedicăm activităţilor moderate de trei zîne specialiste de la ANPRO. Cu mai multe impresii, revin mai tîrziu, căci acum m-am cam împleticit în exotismul împrejurărilor...

Fiindcă tot e vorba de ţinerea unui jurnal tradiţional, pe papirus, m-am gîndit să scriu aici ceea ce ar fi trebuit să scriu pe nişte hîrtii, ca toţi colegii mei. Cu atît mai mult cu cît această idee a mea a fost salutată. În acest fel, iată, lumea largă va şti cu ce mă mai ocup în afară de soare şi mare, bere şi sirene… 😉

Ca de obicei, am avut o zi plină. Activităţile de azi mi-au atras atenţia prin debitul de informaţii şi prin exerciţiile de scriere. Atmosferă lejeră, interlocutori atenţi, vorbe de duh… Am filmat mai multe secvenţe. Unele dintre ele de-a dreptul… antologice. Parcă văd cum peste ani vor pomeni de Canon-ul meu prea băgăreţ, fără soveste chiar! 🙂

Cineva mă întreba pe net dacă nu mi-e dor de casă. Nu! Nu mi-e. Adevărul e că mă simt bine oriunde mă regăsesc pe mine însumi. Or, voi repeta, aici sînt ca la mamaia acasă.

În noaptea de marţi spre miercuri, am revăzut şi Olimpul, care, cu ocazia aceluiaşi Curs…,  m-a găzduit în iulie 2007. Escapada mi-a reuşit la sugestia amicilor constănţeni Alex (alias LostSoul) şi Laurenţiu. Împreună cu ei, cred că am străbătut vreo 90 km (tur-retur) de litoral. Spre sud am hoinărit. Constanţa, Eforie, Costineşti, Mangalia, Neptun, Olimp, Jupiter sînt staţiunile prin care am trecut. În Costineşti ne-am plimbat pe străduţele aglomerate. Impresionant! În Neptun am poposit la un suc. Era deja 01:00-02:00 a.m. Din cîte am observat, criza se resimte şi în staţiunile româneşti. Nicăieri nu am văzut atîta aglomeraţie ca în Costineşti. În rest – cam linişte. Eiii, de Mamaia nu mai pomenesc. E cireaşa de pe tortul plajelor din România, ce mai! Aici, pe o fîşie de pămînt foarte îngustă, dar lungă, forfoteşte un adevărat furnicar de oameni, cu diverse exemplare, specii şi subspecii, toate adunate din lumea albastră. Ziua se mişună. Doar tîrziu în noapte liniştea reintră, pentru un timp foarte scurt, în drepturile sale.

E imposibil să-mi epuizez impresiile. Sînt atîtea de relatat!

24 de gânduri despre “Mamaiada continuă! ;)

 1. blea, iar minti poporul cu blogul … ca-ti spuneam peste tot unde eram dar erai ca un pui ratacit,nu stiai in ce parte e marea desi ti-o indicasem de cateva ori… halal ghid vrei sa fi pt colegii tai !

  Apreciază

 2. Păi dacă ţi se împleticesc cuvintele printre dinţi. Vorbeşte clar, dom’le! 😉
  Eşti interesant la grai: accentul constănţean şi vorba rapidă m-a făcut să nu te înţeleg din prima! 😉

  Apreciază

 3. apropo,omul cand te intreaba daca mergi la un gratar tu raspunzi cu : unde? :)) ( asta cand nu cunosti zona si pot sa-ti spun ca mergem oriunde,oricum n-ai sti ). cred ca un raspuns normal era : da ( sau nu ) nu sa bati apa in piua cu : unde? cum? si alte intrebari de genul…

  Apreciază

 4. Văd că ai dat-o pe filozofat! De fapt, e vocaţia ta. 😉
  Bine că vorbeşti româna literară. Şi eu o vorbesc, doar că aspectul fonetic e specific subdialectului moldovenesc. Dar nu asta e diferenţa zdrobitoare. În cîteva săptămîni te pot imita perfect, tovarăşe LostSoul. Mai greu doar cu mentalitatea! 😉 Chinezii italienii, nemţii etc. se suportă unii pe alţii, indiferent cum sună cuvintele în gurile lor.
  Vedea-te-aş eu cum te-ai adapta în R. Moldova. În Bălţi, par exemple! :)))

  Apreciază

 5. Ciao morons! Vorrei dire qualcosa a LostSoul … è il cane cazzo !!!!!!!!!!!! confinamento che ciò che si dice si rumeno? La tua arroganza che è stupido! Io e Giovanni sono i rumeni … LostSoul, si vergognavano di essere il vostro cane pene, che si sono presuntuoso stronzo! Romina Basarabenii sono reali! Ma tu sei un vigliacco et idiota!

  Apreciază

 6. bine zis ca e greu sa-mi imiti mentalitatea … ( de imperialist ) . tu te-ai plans ca nu ma intelegi , nu eu ( singur recunosti ca e de umblat la mentalitatea ta pt ca nu suporti romanii fascisti, care vorbesc diferit fata de moldovenii basarabeni ).
  chinezii nu prea se suporta intre ei si nici nemtii asa ca paralelele sunt gresit alese. cand ti-oi vedea ceafa atunci ma vei vedea pe mine sa ma adaptez in moldova (republic of ). mi-e bine sa fiu roman si atat, nu mi s-a urat cu binele sa ma rusific singur si sa stau sa astept ceva de la mama rusie … bleah.

  Apreciază

 7. bre LostSoul! voi scrie românește ca să mă ințelegi….ȚIE IȚI ESTE ÎN [****] DE FRAȚII ROMÂNI BASARABENI!!!!!!!!!…și asta e foarte grav!!!!!!!!!!…meditează! te lauzi că ești român…ok…te cred,dar să știi că un român adevărat nu scuipă în frați! p.s. ( te rog Ion nu modifica articolul…)

  Apreciază

 8. @ serge, daca scrii in limba urmasilor romei crezi ca demonstrezi ceva? mie imi demonstrezi prostie din moment ce te bagi in „discutia ” dintre mine si Ion, discutie care este Online + Offline ( plus ca ne ciondanim in gluma dar cine sta sa vada acest lucru … mai bine te bagi ca musca in cacat ) . eu te voi face idiot si prost in graiul neaos romanesc desi as putea s-o fac si in alte limbi straine. in italia am dat de niste romance care dupa 2 saptamani de stat in roma nu mai stiau romana … sa fie si cazul tau ? in japonia am dat de una care dupa 1 an de stat acolo intreba „cum se zice la marlboro in romaneste ca am uitat” . cum se zice in italiana la : Serge o suge ?
  mi-e prea lene sa formulez mesajul asta in termeni mai „” elevati” cu atat mai putin dupa limbajul folosit de catre tine.

  @penoz : la bataie cu pahare de vin , nu ? :))

  Apreciază

 9. оооо imi pare rau ca exista google translate… mai bine nu aflam cate ceva din spusele italianului…)

  da LostSoul cam multe rusisme foloseste) din cele mai nefavorabile.

  Apreciază

 10. @ nenormalul : dar basarabenii de ce arunca intr-o propozitie in romaneste macar un cuvant rusesc?
  pe pagina aici am folosit de 4 ori blea in 11 comentarii, media arata ca nu am abuzat de acest cuvant

  apropo, ce inseamna : paterenaia dusha ?

  @monitzka : am invatat de la cativa basarabeni care tot invinuiesc „Rominia” si „rominii” pt toate insuccesele lor ( mai mult sau mai putin personale ). ( „Blame Canada ” daca ai vazut filmul acela din seria South Park )

  Apreciază

 11. da tu ce esti evreu sa raspunzi la intrebare cu o alta intrebare

  „dar basarabenii de ce arunca intr-o propozitie in romaneste macar un cuvant rusesc?”

  ok, da shi vanea inca nu tio spus? karoce patzanu shota tu ganesti matagonshi!!!

  paterenaia dusha = tu

  iar media, azi arata maine nu…asa ca easy

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s