Cine nu va mai vota cu coaiele?

Cu palma dreaptă lipită strîns de piept, deasupra inimii, cred, aşa cum crede şi Oleg Brega, că nu voi mai vota cu coaiele. Destul! La 29 iulie trebuie, aşa cum pot, să mă împotrivesc ştafetelor electorale. După 5 aprilie curent, fără a mai ridica ochii către soare, credeam că Republica Moldova s-a adîncit şi mai mult în bezna deznădejdii. Dar iată că acum avem şansa să alegem ceea ce vrem. Pentru că nu mai vrem să-i răbdăm pe cei care ne prostesc, mai avem o şansă, atît de rară, să alegem cu capul, nu cu alte organe, instinctuale…

Pentru o ţară pusă la pămînt de criză, un scrutin eşuat este ca o piatră legată de gîtul cetăţeanului. Republica Moldova mi-a legat şi mie o piatră de gît, apoi m-a aruncat în haos. Pînă la lumină am de făcut doar un singur pas! Ar fi păcat să mă înec la mal. Îmi întindeţi o mînă de ajutor?…

Cînd vine vorba de un sondaj politic organizat de vreun partid de opoziţie, aproape toţi chestionaţii reacţionează cu maximă atenţie, întrebînd bănuitor cine este organizatorul şi ce vrea să obţină prin asta. Puţini se găsesc care vor să participe la astfel de sondaje. Teama, această frică excesiv de comunizată, îi împiedică pe oameni să gîndească independent. Există un segment important din electoratul nostru anticomunist care nu ţi-ar sugera nici în ruptul capului ce opţiuni politice împărtăşeşte. Aici îi pot înţelege doar pe jurnalişti, care, prin definiţie, sînt datori să fie echidistanţi şi să nu-şi dea arama pe faţă. Asta dacă vor să nu se compromită în faţa normelor deontologice ale profesiei. Cît despre electoratul comunist, nu există perdea! Cei care gîndesc în roşu citesc în public ziare comuniste, vorbesc deschis despre partidul pe care îl vor vota, recomandă şi altora să voteze corect

Cunosc foarte mulţi tineri cărora le este-n cot de tot ce mişună pe arena politicii naţionale. Sînt plictisiţi, lipsiţi de vlagă şi nu vor să audă de politică şi de politicieni. Le este indiferent cine îi va guverna în următorii 4 ani, pentru că toţi îs nişte bandiţi care trag la turta lor. Culmea, tocmai aceşti tineri au cele mai aţoase pretenţii faţă de stat. Ei vor să trăiască decent, să lucreze la ei acasă, nu în lumea albastră.

5 gânduri despre “Cine nu va mai vota cu coaiele?

 1. Foarte corect spus, si imi pare atat de rau de acesti tineri, eu fac acum tot ce pot ca sa-i trezesc pe cei care sunt pe langa mine cu aceeasi indiferenta.

  Cunosc foarte mulţi tineri cărora le este-n cot de tot ce mişună pe arena politicii naţionale. Sînt plictisiţi, lipsiţi de vlagă şi nu vor să audă de politică şi de politicieni. Le este indiferent cine îi va guverna în următorii 4 ani, pentru că toţi îs nişte bandiţi care trag la turta lor. Culmea, tocmai aceşti tineri au cele mai aţoase pretenţii faţă de stat. Ei vor să trăiască decent, să lucreze la ei acasă, nu în lumea albastră.

  Voteaza corect tinere daca vrei schimbare!!!
  Informeaza-te corect de la fratii tai romani care stiu istoria mai bine ca noi cei de peste Prut care au fost legati la gura de mici inca acum 50 de ani.

  recomand sa vizionati filmul Nunta muta ca sa ma itelegeti de ce am zis ”legati la gura”

  Apreciază

 2. Cred ca este mai curand un strigat al desteptarii… „Stergeti slinul, mucegaiul…” vorba lui Alexei Mateevici.

  Constantin, am privit filmul „Nunta muta”. Inteleg perfect ceea ce ai vrut sa zici. Anume asta se intampla in prezent in Moldova. Europa nu realizeaza. Dar nici nu are ce face. Nu realizeaza basarabenii ca sunt intr-o tara dictatoriala, atunci ce vrei sa iti faca cei de afara?

  Apreciază

 3. Referitor la tinerii care habar n-au de politica si chiar nu-i intereseaza, intradevar au cele mai mari pretentii.
  Dand des peste ei aud, „chair nu-ti dai seama cine`i opozitia? vrea sa ne distruga”, trebuie stabilitate….
  mai copii scularea, care stabilitatea cind suntem cei mai saraci din Europa!

  Apreciază

 4. care coaie? care votare? care politica? ce indrugi…? ai? eu voi pleca din tara asta…! si ma bucur! nu mai am nici un pic de patriotizm…rusine…secera si ciocanul peste tot, la oprire, pe trolebuse, pe case, pe magazine, pe viceie, pe presedentie, pe coaie…peste toooot! nu ma mai tine nimic aici…care colt de rai…care gura de rai…realitate e ca aici e un petic de pamant urinat de toti cainii vagabonzi!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s