Orheiul Vechi. Cu gîndul la excursia de… azi

Luni. În prima zi a acestei săptămîni voi fi la Orheiul Vechi. Urmează să ne pornim cu autocarul peste vreo 8 ore. Merg în excursie cu prietenii şi colegii. Pe pămînturile legendarului Orhei am călcat ultima dată prin octombrie 2002. Acum îmi amintesc că atunci am fost foarte impresionat de cele văzute acolo. Probabil că tuturor pelerinilor autohtoni şi celor străini le este cunoscut toponimul Orheiul Vechi. Deocamdată, acesta este unul dintre cele mai populare brand-uri pentru specificul şi potenţialul turistic al Republicii Moldova.

Orheiul Vechi

Probabil că mîine, ca şi în toamna lui 2002, am să rămîn foarte impresionat de Orheiul Vechi. Între timp, Orheiul s-a mai învechit cu 7 anişori. Pentru stîncile din împrejurimi, 7 ani sînt o clipă. Pentru mine – o tinereţe! 😉

Regret mult că s-a întîmplat să mă despart de bunul meu „prieten” Canon. Temporar, am încercat să fac rost de un alt aparat foto. Nu a ieşit cum am vrut. Se vede că va trebui să caut o alternativă, căci în lipsa unui „fidel prieten” voi rata, de acum încolo, foarte şi foarte multe momente pe care m-am obişnuit să le imortalizez. Cred că în viitorul foarte apropiat voi căuta cea mai convenabilă soluţie pentru a „înfia” un nou Canon. Odată şi pentru totdeauna. Oricum, cred că mîine voi găsi la colegii mei un aparat cu care să înveşnicesc cîteva clipe din viaţa arhaicului Orhei…

Dacă vrei să te aventurezi cu cineva într-o excursie, altundeva decît la Orheiul Vechi nu ai cum să mergi. Chiar este prima destinaţie turistică a Republicii Moldova! Orheiul Vechi, Codrul, Vadul lui Vodă, Soroca, Pădurea Domnească, Suta de Movile şi alte cîteva puncte de pe harta turistică a Basarabiei sînt, pare-se, unicele locuri care îţi încîntă ochii. Alte opţiuni nu prea sînt. Ţara e mică, munţi nu avem, ieşire la mare ioc, iar în Portul Giurgiuleşti poposeşte deocamdată doar greu accesibilul vaporaş Prinţesa Elena.

5 gânduri despre “Orheiul Vechi. Cu gîndul la excursia de… azi

  1. Ion, distractie placuta in acele locuri frumoase care nu o data mi-au incantat privirile si sufletul, locuri care intr-adevar reprezinta puncte forte in privinta aspectului turistic al Moldovei!
    Te astept cu imprezii si poze frumoase!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s