RUI a lansat pe Internet şi emisiunile sale în limba română

RUIMă refugiez în păienjeniş şi prima veste bună pe care o aflu este de la Vitalie Zîgrea, un bun prieten al meu din Cernăuţi, jurnalist la Radio Ucraina Internaţional (RUI), redacţia de emisiuni în limba română. Vitalie îmi spune că emisiunea sa De la inimă la inimă va fi lansată, în premieră, şi pe Internet. Ascultătorii care nu intră în raza de difuzare a emisiunii cu dedicaţii muzicale şi cuvinte de suflet, pe care o produce Vitalie, vor avea ocazia să se purifice spiritual, începînd din 21 iunie, în fiece duminică.

Site-ul Radio Ucraina Internaţional, redacţia de limba română
Site-ul Radio Ucraina Internaţional, redacţia de emisiuni în limba română

De redacţia de limba română a RUI mă leagă o vizită la Cernăuţi. În august 2007, Vitalie şi Marilena, soţia sa, m-au invitat la Cernăuţi. Pe aceşti oameni deosebiţi îi cunoscusem cu doar o lună în urmă, la un Curs… de vară din Olimp (staţiune balneară de pe litoralul românesc).

RUI a început a-şi lansa emisiunile în limba română de la 1 iunie curent. Pînă atunci, postul de radio ucrainean îşi difuza emisiunile în română doar pe unde medii.

Iată ce scriam acum doi ani, în Jurnal cernăuţean, despre vizita mea la RUI:

Culmea (ne-)aşteptărilor a fost invitaţia bunului nostru prieten (el activînd în jurnalism) de a participa la o emisiune radiofonică despre folclorul românesc. În cadrul acelei emisiuni în direct, am trăit nişte sentimente inefabile. Unii ascultători fideli ai Radio Bucovina ne-au salutat prin intermediul SMS-urilor, alţii – telefonic. Am rămas uimit de faptul că o ascultătoare – Maria Popa – m-a rugat să-i transmit salutări domnului Prorector pentru studii, Simion Băncilă, de la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi. Ne-am bucurat mult de faptul că, în realitate, lumea e mică.

Şi cu această ocazie, îi urez lui Vitalie mult succes la realizarea emisiunilor de suflet pentru românii din Bucoviona şi nu numai. Acum oricine din noi va avea posibilitatea să se convingă de faptul că adevăratele graniţe ale simţului românesc sînt cuvintele alese, rostite în limba lui Eminescu.

Succes şi mulţi ascultători-internauţi fideli! 🙂

P.S. Am ascultat cu plăcere emisiunea De la inimă la inimă, lansată, în premieră, şi pe Internet. Vă invit s-o ascultaţi AICI.

5 gânduri despre “RUI a lansat pe Internet şi emisiunile sale în limba română

 1. Oamenii tineri care se implica si nu se lasa deznationalizati, doar acestia vor putea pastra viu spiritul românesc in teritoriile ocupate pana la o eventuala ocazie istorica de reîntregire prielnica României, care dupa cum merg lucrurile nu e asa departe.

  Apreciază

 2. Tovarăşe Александр Исаев,

  Nu credeţi că e riscant să operaţi cu noţiuni gen „inamic”, „limbă de inamic”?!…

  Aţîţaţi masele la învrăjbire naţională?

  Şovinismul nu trebuie să mai caracterizeze PE NIMENI în Republica Moldova (dacă, desigur, se mai doreşte guvernamentala „stabilitate de cimitir” atît de jinduită)! 😉

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s