La examene

Copiii noştri sînt acum la examene. Mii de fete şi băieţi stau încuiaţi în săli de clasă, păziţi de poliţişti, comisii părinteşti, comisii de la cler şi minister, agenţi secreţi de la CCCEC, SIS – toţi şi toate de supraveghere a liceenilor care au examen la BAC şi aşteaptă uluiţi şi stresaţi, cu ochi aţintiţi spre imprimanta care s-a blocat şi nu vrea să scoată testele.

Este atît de bizară într-o ţară murdară această curată invenţie cu imprimanta!

…Cînd terminau şcoala părinţii acestor copii, la examenele din clasa a zecea elevul şi învăţătorul erau faţă în faţă. Elevul răspundea, învăţătorul asculta şi îl nota aşa precum considera că ar trebui să fie notat acest copil, care, ori a învăţat pe parcursul a zece ani, ori a fost cu vaca la păscut. Şi nota era notă. Un „4” liber de atunci era de două ori „mai greu” decît un „10” păzit cu străşnicie azi. Atunci, părinţii îşi trimiteau copiii la şcoală pentru carte, nu pentru notă. Şcoala era şcoală, programa şcolară era programă şcolară. Acum lipsa acestora este „astupată” cu comisii, poliţişti şi imprimante hodorogite.

Autor: Arcadie GHERASIM

Sursa: Timpul

P.S. Un LINK de pe un alt blog

6 gânduri despre “La examene

 1. mda… e prapad cu invatamantul asta.
  cu imprimanta mai ales… ca tehnologiile astea ba lucreaza ba nu prea, dar acolo pe loc nimeni specialist in astea… numai elevi mai „avansati” macar in acestea…

  poate cand mi-or fi copii mari s-a mai schimba cate ceva. ca altfel, nici nu-i fac 😉

  (fosta KristenLety, acum sub alt nume)

  Apreciază

 2. Nu cred ca tocmai acesta e adevarul despre Bac. Nu este totul chiar atit de tragic: „Mii de fete şi băieţi stau încuiaţi în săli de clasă, păziţi de poliţişti, comisii părinteşti, comisii de la cler şi minister, agenţi secreţi de la CCCEC, SIS”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s