Apa la moară vine din Est

tv1PRESA DIN RUSIA INFLUENŢEAZĂ PUTERNIC ŢĂRILE DIN FOSTUL SPAŢIU SOVIETIC Mass-media din Rusia influenţează puternic ţările din fosta Uniune Sovietică, în special pe cele din Asia Centrală, se menţionează în studiul Subminarea democraţiei, elaborat de organizaţia internaţională Freedom House.

Posturi de televiziune din Rusia sînt disponibile în cele mai multe dintre aceste ţări, iar resursele ruseşti se cotează la un nivel mai înalt decît cele locale, susţin autorii studiului.

Kremlinul şi-a asigurat controlul direct sau indirect asupra celor mai importante mass-media ruseşti – posturi şi radio TV cu acoperire naţională, multe ziare şi gazete electronice”, se arată în studiul citat.

În studiul Subminarea democraţiei, care analizează regimurile autoritare, sînt trecute Rusia, China, Iran, Venezuela şi Pakistan – acestea fiind ţări care subminează principiile democratice atît în interior, cît şi în exterior.

Studiul Subminarea democraţiei (făcut public joi) a fost elaborat de Freedom House cu participarea Radio Free Europe/Radio Liberty şi Radio Free Asia.

MONITOR MEDIA

Un gând despre “Apa la moară vine din Est

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s