Anchetele de „7 april” continuă

Anchetele de „7 april” continuă. Se vede că stataliştii serioşi, mai în glumă, mai în serios, chiar au pus problema dispariţiei misterioase a suveranităţii şi independeţei RîMî.

Îmi spune o prietenă că ieri a primit o citaţie prin care îi este solicitată prezenţa la un oarecare comisariat de poliţie din Bălţi. Desigur, s-a prezentat la comisariat şi a trebuit să suporte un lung şi sîcîitor şir de întrebări. A fost interogată după toate regulile miliţiei lu’ Papuc. Amica mea spune că i s-a incriminat faptul că, chipurile, a pus şi ea umărul la dărîmarea bravului plai, a cărui statalitate o poartă din gură-n gură cei tocmai 650 de ani de moldov’nească istorie statian-stepaniuchiană.

Deznodămîntul anchetei despre care v-am mărturisit a fost de aşteptat. Interogata a scris o lămurire a faptelor sale banditeşti din 7 april, apoi a fost lăsată să plece.

Se pare că prin aceste acţiuni, miliţia acestui plai urmăreşte să intimideze protestatarii paşnici care şi-au arătat nemulţumirea vizavi de fraudarea masivă a alegerilor parlamentare din 5 aprilie curent.

7 aprilie 2009. Proteste anticomuniste la Bălţi
Bălţi. 7 aprilie 2009. Proteste anticomuniste paşnice în faţa Primăriei municipiului

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s