În căutarea identităţii

Romania-Basarabia-CetatenieSute de basarabeni dorm în faţa Direcţiei pentru cetăţenie din Bucureşti. Oamenii stau nopţi întregi la coadă ca dimineaţa să fie primii la deschiderea ghişeelor în dorinţa de a obţine cetăţenie română.

Potrivit Realitatea TV, aglomeraţia s-a creat şi pentru că numărul cererilor a crescut de zece ori în ultima lună. Oamenii vin care cu trenul, care cu maşina. Stau toată noaptea în frig de teamă să nu piardă rîndul.

La şapte dimineaţa se face strigarea, iar cei care nu răspund sînt şterşi de pe listă. La orele nouă, moldovenii sînt primiţi de cei trei funcţionari ai direcţiei. Majoritatea află că au stat toată noaptea degeaba.

“Sînt foarte mulţi pentru puterea noastră, numărul cererilor a crescut de aproape zece ori”, spune Simona Chiric, director adjunct Direcţia pentru cetăţenie. În ultima lună, basarabenii au depus peste 1.500 de cereri pentru redobîndirea cetăţeniei române, mai spune Chiric.

De miercuri, potrivit Prompt Media, numărul funcţionarilor din Direcţia pentru cetăţenie se va dubla.

DECA-press

5 gânduri despre “În căutarea identităţii

 1. Guvernule, investeste mai mult in aceasta activitate… mai angajeaza cativa functionari si las-o mai moale cu birocratzia… macar de data asta !

  Apreciază

 2. penoz, care ar fi motivul ? pe un congolez il inteleg ca vrea cetatenia romana, o duce mai bine in romania si o numeste tara lui ( stiu si cazuri ). un basarabean care sta la coada sa depuna actele si care se da roman la bucuresti si moldovean independent la chisinau insa nu-l mai inteleg … toti blameaza romanii ca fac si dreg in italia dar nu se mai „sesizeaza” nimeni ca unii sunt unguri,tigani sau rusnaci ( au pasaportul romanesc = sunt romani !!! ). mai bine sa stea in tara lor independenta si sa nu ingroase randurile de „infractori romani ” paduchiosi.

  Apreciază

 3. Dymitryos ( cand iti vad numele incep sa rad, asa il cheama pe nepotul meu ) oare exact cei care s-au declarat romani la recensamant? nu „inghit” faza cu „au fost mintiti sa se declare moldoveni, ca de fapt este acelasi lucru cu a fi roman” .a fi moldovean este acelasi lucru cu a fi roman dar numai in romania, a fi foldovean din moldova ( republic of ) inseamna ca esti orice altceva. de ce unii s-au declarat romani si unii moldoveni ?
  nu ma incanta nici afirmatiile : „impreuna in uniunea europeana” pt ca este frectie la picior de lemn,tot 2 state vor fi si atunci.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s