„Freedom of speech”-ul autohton vs „Moldova 1” şi fenomenul debilizării naţionale

moldova1_mesagerToată suflarea cu un sănătos simţ al propriei conştiinţe îşi poate da seama că în RM nu există presă liberă, democratică, independentă. Astfel, la capitolul freedom of speech, în RM e un pic mai bună situaţia decît, bunăoară, în gaura neagră a planetei – Coreea de Nord. Cetăţenii acestui amărît ţinut, RM, încă nu ştiu nimic despre confortul şi plăcerea în a-şi alege sursele de informare după bunul plac. Mereu li se spală creierii, pentru că pe toate canalele, cu sau fără acoperire naţională, se toarnă minciuni. Lăturile politicii moldov’neşti îşi găsesc locul în capetele electoratului credul, care, fiind cel majoritar, a fost educat să se alimenteze doar cu „un soi” de informaţii, informaţii cu metodă şi bine puse la punct, ca nu cumva, deh, să se ştirbească din statalitatea de tocmai 650 de ani a plăişorului meu mic, dar, pînă la ridicol, brav.
În acest contex, aşa-zisul post public de televiziune Moldova 1 (plătit din banii noştri!), dar şi alte multe mijloace de informare în masă de p-aci, fac jocul cuiva. Toţi au văzut ce s-a întîmplat la M1 în data de 7 aprilie curent: ţara ardea, iar M1 se… Îmi dau seama că există foarte mulţi oameni din mass-media controlate care înţeleg de minune că ei înşişi pun umărul la menţinerea şi lustruirea minciunii ca fel de a fi, ca stil în RM. Numai că acei oameni, mulţi dintre ei pe bune sărmani, tac şi înghit. Au mai păţit-o şi alţii!… De aia e cu mult mai comod să nu vedem şi să nu auzim. Iar dacă îşi pierd bucata de pîine, pentru care muncesc mai mult decît se cuvine, ajung în stradă, frate! În plus, nu este greu să-i numărăm pe degete pe basarabenii care, dînd dovadă de curaj, s-au împotrivit sistemului, iar asta cu riscul de a ajunge fără o bucată de pîine.
Presa independentă şi profesionistă este o categorie aparte în RM. Cum noţiunile de PATRIOTISM, INDEPENDENŢĂ, DEMOCRAŢIE etc. sînt extrem de subiective de la om la om, indiferent de spaţiul geografic, cred că nu greşesc dacă scriu că mulţi oameni de la noi caută profesionalism în presă acolo unde, din fericire, nu e de căutat. A-l prinde pe cutare sau cutare jurnalist cu mîţa-n sac este un lucru nu tocmai în putinţa omului simplu de la ţară, care nu are alternative, pentru că i se dă „totul” pe tavă.
În RM, presa liberă este sufocată de presa controlată. Peste creierii oamnenilor s-a aşternut un strat gros de minciuni, de informaţii convenabile. Şi oamenii îi cred şi îi votează la nesfîrşit. Cred şi morţii, pentru că şi lor li s-au instalat televizoare în morminte. Totul e adevărat şi bine pe picioruşul nostru fracturat de plăişor, asta dacă e să credem, ca nişte debilizaţi mintal, ceea ce se debitează la M1, ceea ce se scrie în Moldova Subterană (pardon, Moldova Suverană), în Коммунист etc.
Timpurile au să se schimbe. Să-i vedem cum vor renunţa la blăni! Pînă atunci, cu dezgust, am să fiu martorul unui fenomen îngrozitor – debilizarea naţională practicată la M1.
Închei aici, că mă sufoc.

Un gând despre “„Freedom of speech”-ul autohton vs „Moldova 1” şi fenomenul debilizării naţionale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s